Zimski sportovi

Došli do cilja, ali pretposljednji

Ivor Krapac • subota, 27.02.2010.
Došli do cilja, ali pretposljednji
Foto: Bojan Koprivica

Odrađena je i treća od četiri vožnje boba četverosjeda na ZOI u Vancouveru. Hrvatska posada predvođena Ivanom Šolom je i treći put prošla opasnu stazu u Whistler Sliding Centreu, a u odnosu na dosadašnji plasman, pali su za jedno mjesto - trenutno su na 20. poziciji...

Hrvatski kvartet je u treću vožnju četverosjeda krenuo u izmijenjenom sastavu u odnosu na prve dvije. Umjesto Mate Mezulića, u bob je uskočio Andras Haklits, koji je, tako, nakon nastupa na ljetnim OI u bacanju kladiva sada okusio i ZOI, dok je trojac ostao isti kao i u petak - uz Ivana Šolu, u utrku su ponovno krenuli Igor Marić i Slaven Krajačić.

Nakon prolaska stazom koju je Šola opisao opasnom po život, hrvatski bob bio je u tom trenutku posljednji s ukupno 5.48 sekundi zaostatka za vodećom prvom posadom SAD-a, no na koncu su iza Hrvatske u cilj stigli Japanci, čiji zaostatak za Amerikancima iznosi 5.84 sekunde.

Uz prvoplasirane Amerikance, medalje zasad drže prve posade Kanade i Njemačke, a rasplet je na rasporedu od 23:40 sati po našem vremenu, kada počinje posljednja četvrta vožnja.

Trenutni poredak:
1. SAD 1 (Holcomb, Mesler, Tomasevicz, Olsen) 2:32.94 minute
2. Kanada 1 (Rush, Bissett, Brown, Le Bihan) +0.45 sekundi
3. Njemačka 1 (Lange, Kuske, Rödiger, Putze) +0.54
...
20. Hrvatska (Šola, Marić, Krajačić, Haklits) +5.48

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!