Nogomet

Bilić: "Belgija je jaka"

Marin Vuković • nedjelja, 28.02.2010.
Bilić: "Belgija je jaka"
Foto: Davor Sajko

Prvi put nakon tri mjeseca okuplja se hrvatska nogometna reprezentacija, a tim je povodom, ali i povodom predstojeće utakmice s Belgijom, izbornik Slaven Bilić u Hotelu Sheraton održao konferenciju za medije.

Hrvatska i Belgija neće sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, obje će reprezentacije najveću svjetsku nogometnu smotru odgledati preko televizijskih ekrana, no u srijedu će u prijateljskoj utakmici odmjeriti snage u međusobnoj utakmici.

"Napokon smo dočekali da jednu jaku utakmicu igramo protiv jakog suparnika na njegovom terenu", najavio je utakmicu Bilić, rekavši kako Belgija nije velesila, ali ima sjajne pojedince.

"Svi koji prate nogomet čuli su za Vermaelena, Fellainija, Van Buytena, a tu je još niz sjajnih igrača poput Kompanyja, Hazarda ili Lombaertsa", dodao je izbornik.

"Ne pilim naopako kad kažem da neće biti lako. Belgijci su bili vrlo dobri na Olimpijskim igrama u Pekingu, iako ih nije bilo na Euru 2008. u Austriji i Švicarskoj. Na izvlačenju skupina za kvalifikacije za Euro 2012. svi su mi izbornici na spomen Belgije rekli neka se čuvamo ove mlade reprezentacije", pojasnio je Bilić svoj oprez.

Reprezentaciji se pridružio i Eduardo da Silva koji je imao problema s ozljedama, pa mu je 15 minuta protiv Stoke Cityja bio prvi nastup nakon dugo vremena. Bez obzira na to naš će napadač dobiti priliku u Bruxellesu.

"Drago mi je da mu je Wenger dao priliku protiv Stoke Cityja. O njegovim se kvalitetama ne treba raspravljati, svi znamo kakav je on igrač, jedino mu nedostaje kontinuitet. Nije potpuno spreman, ali je željan igre i igrat će u Belgiji",otkriva Bilić.

Bilić je optimističan i glede ozljeda Mladena Petrića, Josipa Šimunića i Drage Gabrića. "Mislim da će Šimunića naši liječnici osposobiti za nastup, Petrić je odigrao 90 minuta za Hamburg, a i situacija s Gabrićem je bolja."

Kakav je raspored? "U ponedjeljak letimo za Bruxelles, odradit ćemo po jedan trening u ponedjeljak i utorak, a tamo nas već čekaju neki igrači", dodao je Bilić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!