Nogomet

Rakitić: "Belgija je prava provjera"

Vedran Attias • utorak, 02.03.2010.
Rakitić: "Belgija je prava provjera"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je zabio pobjednički pogodak za Schalke u najvećem derbiju protiv Dortmunda, s Ivanom Rakitićem smo razgovarali uoči utakmice Hrvatske i Belgije...

Kakav je bio osjećaj presuditi u velikom derbiju?

Ne mogu opisati taj osjećaj. Naježio sam se nakon gola, navijači su nas nevjerojatno podržavali i stvarno je neopisiv osjećaj igrati, a potom i zabiti u takvoj atmosferi. Naravno, najbitnije je što je ekipa dobila i da su nova tri boda tu, ali svakako je i meni bio veliki gušt zabiti.

Kako si zadovoljan svojim igrama i dobivenim prilikama ove sezone?

Dosta igram, malo defenzivnije nego prije, što je dobro za mene jer učim stvari koje su mi kao igraču nedostajale. Najvažnije mi je igrati, skupljati minute i nastupe i, naravno, da momčad upisuje kvalitetne rezultate.

Nakon što si igrao za mladu reprezentaciju u kvalifikacijama, vratio si se u A reprezentaciju.

Vratio sam se u A reprezentaciju, tamo gdje vjerujem i pripadam. Naravno, bio mi je užitak igrati za mladu reprezentaciju i ako će opet postojati potreba za tim, rado ću se priključiti i pomoći momcima jer se radi o odličnoj momčadi i klapi. Što se tiče povratka u U-21 reprezentaciju, nismo razgovarali o povratku, to nije moj posao već je na izbornicima.

Što očekuješ od utakmice u Belgiji?

Bit će to prava provjera za našu reprezentaciju jer je Belgija dobra momčad. Nakon što dosta dugo nismo igrali, svakako je lijepo ponovno se okupiti. Nažalost, nismo imali sreće pa nas nema na Svjetskom prvenstvu, no zato se kroz predstojeće prijateljske utakmice moramo dobro pripremiti za kvalifikacije pred nama kako bismo ih što bolje odigrali; od samog početka.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!