Rukomet

"Svi smo mogli bolje"

Ivor Krapac • nedjelja, 28.02.2010.
"Svi smo mogli bolje"
Foto: Davor Sajko

Nije sramota izgubiti od prvaka Europe, ali kada se već pružila šansa za više, šteta što nije iskorištena - s tim mislima je većina rukometaša zagrebačkog CO-a odlazila s terena nakon poraza od Ciudad Reala. Gosti iz Španjolske pokazali su dovoljno iako je u završnici bilo jako gusto i moglo ispasti i drugačije...

Europski prvaci su jaki, potvrdili su da su kvalitetniji od hrvatskih prvaka, ali nisu nedodirljivi - iako je Ciudad Real pokazao svoju snagu i u Areni Zagreb, Zagrebaši se nisu držali loše, a završnica utakmice otvarala je priliku i za barem bod. Da su ga uspjeli dohvatiti, taj bod bi značio puno i ostavljao realne izglede za drugo mjesto u skupini - no, nema previše koristi plakati zbog onoga što je sada prošlost.

Nakon prvog poluvremena gosti su vodili s četiri razlike, rano u drugom dijelu povećali tu prednost, što je bilo teško stići. "U drugom poluvremenu su nam stvorili razliku i dugo nastavili istim ritmom, mi smo imali problema u napadu", bacio je Ivano Balić pogled unatrag: "Kasnije su i oni izgubili koncentraciju i počeli promašivati, Škof je počeo braniti i tako smo se vratili u utakmicu. No, na kraju smo ponovno imali jednu-dvije izgubljene lopte - i to je bilo to".

Štrlek je bio sretan zbog punih tribina, no žao mu je što cijelo vrijeme nije bilo bučno kao u završnici utakmice: "Podignuli su nas pred kraj, no mislim da bi Ciudadu bilo još puno teže da je navijanje bilo takvo i ranije. No dobro, tek smo krenuli, ovo nam je bila tek četvrta utakmica u Areni, pozivam publiku da i ubuduće bude ovako kao u zadnjih 10-tak minuta".

"Svi smo mogli bolje, no nije tako loše izgubiti od prvaka Europe s tri razlike makar smo imali priliku", dodao je Balić prije nego se okrenuo idućoj nedjelji protiv HSV Hamburga. Za prestizanje Nijemaca na drugom mjestu trebat će uspjeti u nemogućoj misiji, više od devet golova razlike s koliko su Zagrebaši izgubili u Hamburgu, no bit će dobra bilo kakva pobjeda.

"Moramo to dobiti prvo radi sebe, da vidimo da možemo slaviti i protiv jedne od možda Top 5 ekipa u Europi. Imaju malo drugačiju obranu od Ciudada, idu isturenije i dublje, trebat ćemo puno trčati da bismo to razbili".

Manuel Štrlek također je istaknuo snagu Zagrebovog gosta iz Španjolske: "Bili su bolji, dali smo sve od sebe, nemamo za čime žaliti jer mislim da smo pružili 100 posto želje i htijenja u ovoj utakmici. Kod njih svatko zna tko što radi, mislim da su trenutno najuigranija momčad u Europi".

Ciudad je posebno jak u obrani, što su pokazivali i većim dijelom ovog susreta: "Imaju dva jako kvalitetna golmana, danas im je bio dovoljan Hombrados, a kada neka momčad ima Dinarta u obrani, još uz sve ostale, to je fenomenalno".

Novi izazov bit će HSV, drugačiji suparnik od Španjolaca, istaknuo je Štrlek: "Stil igre im je različit, ali su isto jako kvalitetna momčad, po imenima čak možda i zvučnija - još nisu na istoj razini kao Ciudad Real, ali nisu daleko. I jedni i drugi su, mislim, u Top 4 u Europi, pripremit ćemo se maksimalno za njih kao i za Ciudad, pa što bude".

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!