Zimski sportovi

Pala je prva žrtva Vancouvera

Antonija Pavlić • utorak, 02.03.2010.
Pala je prva žrtva Vancouvera

Nijemac Wolfgang Staiert prva je žrtva ruskog olimpijskog neuspjeha u Vancouveru. Trener reprezentacije skijaša skakača morao je odstupiti poslije očajnih rezultata u sve tri konkurencije, a vjeruje se kako je njegova glava tek prva od mnogih koje će doskora "pasti"...

Njemački trener skijaša skakača Wolfgang Staiert prvi je u nizu osoblja u ruskoj reprezentaciji koji će poslije izrazito neuspješnih Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru morati potražiti novi posao.

"Čuo sam vijest da je Staiert podnio ostavku", citiran je predsjednik vodeće ruske organizacije skijaša skakača u lokalnim medijima. "To nije istina. Upravo sam ga otpustio", otkrio je Vladimir Slavski.

"Moram priznati kako je Staiert učinio mnogo toga dobroga otkada je prije šest godina ustoličen na mjesto šefa reprezentacije. No isto je tako bilo i loših stvari, a u ovome su trenutku minusi izraženiji od pluseva", obrazložio je svoju odluku.

Rusija, tradicionalno jedna od vodećih sila zimskih olimpijskih igara, u Vancouveru se prezentirala daleko najgore u povijesti, osvojivši 15 medalja, od čega samo tri zlatne.

Posebno su neuspješni bili skijaši skakači, koji su prije Igara figurirali i kao jedni od favorita momčadskog natjecanja. Sve se zapravo raspalo ozljedom najboljeg pojedinca Dmitrija Vasiljeva, koji je u predvečerje Igara zadobio težu ozljedu koljena i morao je odustati od nastupa.

Rezultiralo je to propuštanjem finala momčadskog natjecanja, a niti jedan skakač u obje pojedinačne konkurencije nije uspio ući niti u najboljih 25.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!