Zimski sportovi

U subotu Adriatic Slalom Europa Cup

Sportnet • srijeda, 03.03.2010.
U subotu Adriatic Slalom Europa Cup

Danas je u Rijeci održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno javno izvlačenje brojeva za mušku utrku Adriatic Slalom Europa Cup, koje će se po prvi puta održati na riječkom Korzu. Ovo zagrijavanje za mušku slalom utrku održat će se u subotu, 6. ožujka 2010. godine s početkom u 19 sati, a osim europskih skijaša atmosferu će dodatno podignuti "Neno Belan & Fiumensi"...

Prodaja ulaznica

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 50kn, a na dan utrke 70kn. Za djecu mlađu od 12 godina u pratnji roditelja karta je besplatna. Karte se mogu kupiti na sljedećim lokacijama: štand Adriatic Slaloma na Korzu kod Radio Rijeke, Turistički informativni centar na Korzu, turistički uredi Čavle, Delnice i Opatija, te NES trgovina u Tower centru Rijeka.

Pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Veljko Karabaić pozvao je sugrađane na prvo javno izvlačenje startnih brojeva 15 najboljih natjecatelja Adriatic Slalom Europa Cupa, koje je odličan sportsko-zabavni uvod u najjaču utrku koju je Platak do sada ugostio.

"Vjerujem da će afirmacija Adriatic Slalom koji je ove godine uvršten u FIS kalendar Europskog kupa pridonijeti revitalizaciji i razvoju skijališta Platak, na kojem su mnogi naraštaji naših skijaša napravili prve spustove, a Ski klubu Rijeka će zasigurno pomoći da ojača bazu i stvori nove buduće vrhunske skijaše", zaključio je Karabaić.

Prijevoz

Autotrolej je omogućio besplatan prijevoz gledatelja na Platak. Polazak s Delte organiziran je u nedjelju, 7.03. u 8 sati, a s Grobničkog polja od 8.30 sati pa sve do 12 sati. Organizirani povratak gledatelja do Delte bit će moguć od 14.30 sati. Ukoliko se ne želi koristiti besplatni prijevoz moguće je kupiti propusnicu za automobil u iznosu od 90 kn, te je s njom odlazak na Platak moguć od 8 sati nadalje.

Predsjednik Organizacijskog odbora Davor Štimac istaknuo je da su jučer zaključene prijave natecatelja, te da će Rijeka i Platak ovog vikenda biti domaćini 84 slalomaša iz 16 zemalja, a među prijavljenima je posebno istaknuo Šveđane Jensa Byggmarka i Axela Baecka, Švicarce Marca Ginia i Marca Berthoda, kao i Čeha Ondreja Banka.

Hrvatska će na utrci imati šest predstavnika, a od riječkih dečki nastupit će Dalibor Šamšal, Danko Marinelli i Sebastian Brigović. Predvozači utrke bit će Ana Jelušić, Nika Fleiss i Ivan Mihelčić. Štimac je još jednom podsjetio kako su ulaznice za Platak u prodaji po cijeni od 50 kuna, a za svu djecu mlađu od 12 godina u pratnji roditelja karta je besplatna. Kupnjom karte građanima je Autotrolej osigurao prijevoz s Delte i Grobničkog polja, a na Platku ih u pauzi između dvije vožnje utrka očekuje topli obrok i sudjelovanje u Oakley nagradnoj igri.

Nagradna igra

Kupljenom ulaznicom gledatelji stječu pravu na sudjelovanje u nagradnoj igri u kojoj Luxottica daruje 25 gledatelja. Sretni dobitnici uživat će u novim sunčanim naočalama marke Oakley.

"U subotu pod vedrim riječkim nebom na našem predivnom Korzu imat ćemo prilike uživati u sportsko-zabavnom događanju javnog izvlačenja brojeva uz pratnju Nene Belan & Fiumensa. Dok u nedjelju na Platku uz vrhunsko skijanje vjerujem da neće nedostajati ni zabave za posjetitelje", rekao je Štimac.

Skijaški komentar Adriatic Slaloma dali su i riječki skijaši te članovi muške alpske reprezentacije Dalibor Šamšal i Danko Marinelli koji su rekli kako im posebno zadovoljstvo predstavlja nastup pred domaćom publikom, obitelji i prijateljima. Obojica se nadaju osvajanju novih FIS bodova te pozivaju sve navijače i ljubitelje skijanja da dođu i podrže hrvatske skijaše, ali naravno i sve ostale sudionike utrke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!