Nogomet

Bilić: "Više dobrih nego loših stvari"

Nikola Vlahović • četvrtak, 04.03.2010.
Bilić: "Više dobrih nego loših stvari"
Foto: Sandro Donda

Poslije utakmice u Belgiji, dvojica trenera obratila su se novinarima i iznijela svoje mišljenje o utakmici. Naravno, mnogo zadovoljniji je bio Slaven Bilić.

Nakon pobjede nad Belgijom izbornik Slaven Bilić, osvrnuo se na neke stvari i priznao koliko mu je bila važna ova utakmica. "Pobjeda znači jako puno i meni i mojim igračima. Treneri stalno žive s pritiskom, a izbornicima je još i gore jer se utakmice igraju rijetko. Nakon neodlaska na Svjetsko prvenstvo, moje su se greške tražile povećalom. Međutim, mene to ne pogađa. Ja i moji suradnici znamo kakvog smo se posla uhvatili", rekao je Bilić.

Što se tiče same utakmice protiv Belgije, izbornik je rekao: "Bilo je više dobrih stvari nego loših, iako smo ustanovili i neke pogreške. Momčad je dobro odgovorila na novi sustav, koji odgovara i Kranjčaru i Modriću. Kasnije smo se dobro transformirali na 4-4-2, a to smo morali zbog izlaska Šimunića i ozljede Križanca. Puno smo griješili petnaestak minuta prije kraja prvog poluvremena. Belgija je tada dominirala, ali nije dolazila do ozbiljnih prilika".

Premda je pobjeda teško izborena, izbornik smatra da je Hrvatska sasvim zasluženo slavila. "Mogli su oni izjednačiti, imali su i gredu i dobru priliku u drugom dijelu, ali je to ipak manje od svega onoga što smo mi stvorili. Čale i Mate Bilić falili su odlične prlike u prvom dijelu, dok su Modrić i Pranjić također promašili dobre šanse. Protiv dobre Belgije nije lako doći do takvih prilika", pojasnio je izbornik.

Domaći trener Dick Advocaat, nije sretan rezultatom i naglašava da bi neodlučen rezultat bio puno pravedniji: "Obje reprezentacije su istrčale na teren s namjerom da ne izgube. Igralo se s premalo rizika, puno smo i mi i oni kalkulirali. Mislim da bi neodlučeno bilo puno pravednije. Hrvatska je pobijedila odličnim, ali ne i neobranjivim udarcem Kranjčara. Naš vratar je bio na toj lopti", nezadovoljno je rekao Advocaat.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.03.2010. u 10:31
    drugo polovrijeme u prijateljskim tekmama mi nije nikakav kriterij
    Obrisan korisnik
  • jazzwa04.03.2010. u 07:19
    slazem se sa beaver-om, gdje je tu uspjeh sa 3-5-2, zasto se sada mijenja sustav na 3-5-2 kada su nam kljucni igraci (Corluka, Modric, Kranjcar,Dudu, Klasnic a uskoro i Srna, steta sto nije i Lovren) u engleskoj gdje igraju 4-4-2 cijelu sezonu
    jazzwa
  • beaver04.03.2010. u 03:33
    3-5-2 uspijeo???...pa igrali so kao dijeca in prvih 45 minuta! tek kad smo presli na 4-4-2 srna - vedran - lovren - cale smo izgledali kao momcad ili sam ja gledao neku drugu utakmicu
    beaver
  • Obrisan korisnik04.03.2010. u 02:17
    nemamo se sto brinuti... 3-5-2 test je uspio, samo da se umjesto caleta instalira pranjic i dudu umijesto bilica i imamo izvrstnu momcad
    Obrisan korisnik