Rukomet

Maglajlija: "Blizu, a tako daleko"

Vedran Attias • nedjelja, 07.03.2010.
Maglajlija: "Blizu, a tako daleko"
Foto: Davor Sajko

Nakon utakmice i poraza od Hamburga, trener Zagreba Senjanin Maglajlija nije mogao biti zadovoljan igrom svoje momčadi, no iskreno je priznao kako je Hamburg bolja momčad...

Zagreb nije bio niti blizu pobjede protiv Hamburga i toga je svjestan i trener Senjanin Maglajlija: "Mislim da je HSV demonstrirao kako igraju europske momčadi. Radi se o vrhunskim igračima koje 15.000 ljudi samo motivira; tako reagira pravi sportaš. Odradili su utakmicu profesionalno i upisali pobjedu." Objasnio je malo Magi kako je puna dvorana utjecala na mlade igrače Zagreba: "Cijeli ambijent je motivirao njih koliko i nas; ipak i oni imaju tri naša. Našim mladim igračima ovakva atmosfera je opterećenja, a njihovim iskusnim - poticaj."

Zagreb je loše krenuo u utakmicu: "Počeli smo užasno u obrani dok smo kasnije loše igrali u napadu i nikako nismo mogli uskladiti da oboje funkcionira. Dobili smo 19 golova u 30 minuta i to ne smijemo dozvoliti. Naravno, oni su vrhunski igrači i znali su sve iskoristiti", rekao je trener Zagreba pa iskreno nastavio: "Razlika između ekipa je velika i radi se o dosta kvalitetnijoj ekipi od naše. Htjeli smo ih uhvatiti na krivoj nozi, no oni nam tako nešto nisu dozvolili. Bili smo blizu, a opet - toliko daleko."

Vezane vijesti

Zanimljivo, Zagreb se približio kada je Ivano Balić bio na klupi: "To je slučajnost; nema to veze s tim nego što smo dignuli koncentraciju. Istina, malo je "štekao" napad kada je on igrao, ali on je naš najbolji igrač i nismo htjeli forsirati kada je osjetio bol u listu."

Trener gostiju Martin Schwalb bio je zadovoljan pobjedom svoje momčadi: "Bila je teška utakmica i drago nam je što smo upisali pobjedu. Nakon poraza u prvenstvu trebala nam je ova pobjeda. Zagreb je odlična momčad i zato je ova pobjeda vrlo vrijedna. Uvijek je užitak igrati u ovakvoj atmosferi na koju smo se pripremili. Dobro smo ušli u utakmicu i tako si olakšali put do pobjede."

Blaženko Lacković zabio je sedam pogodaka u 30 minuta: "Odigrali smo jako dobru utakmicu i držali rezultat u našim rukama. Odlično smo ušli jer smo zadnju utakmicu izgubili i to nam je bio motiv više. Naravno, užitak je bio igrati u Areni i mislim da su gledatelji mogli uživati. Zagreb je bio dobar, posebno u nastavku kada su igrali agresivnije što im treba biti pokazatelj za nastavak natjecanja."

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Fyllingen Handball17:39Atletico de Madrid
FCK Handbold31:26Alingsas HK
RK Zagreb29:33HSV Hamburg
1Atletico de Madrid 10321:241+8020
2HSV Hamburg 10346:259+8716
3RK Zagreb 10292:266+2612
4FCK Handbold 10276:281-58
5Alingsas HK 10251:302-514
6Fyllingen Handball 10214:351-1370

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!