Vodeni sportovi

Rudić odabrao za Rusiju

Maja Giljanović • utorak, 09.03.2010.
Rudić odabrao za Rusiju
Foto: Sandro Donda

Izbornik Ratko Rudić objavio je popis 14 igrača koji će 16. ožujka u petom kolu kvalifikacija Svjetske lige gostovati u Rusiji.

Hrvatski izbornik Ratko Rudić odabrao je 14 igrača koji će se 16. ožujka suprotstaviti reprezentaciji Rusije u Kirišiju. Šest je igrača Juga, šest Mladosti, jedan Primorja i jedan splitskog Jadrana.

Mladost predstavljaju golmani Josip Pavić i Ivo Brzica, bek Ivan Buljubašić, vanjski Frano Karač te centri Igor Hinić i Petar Muslim. Iz četvrtfinalista Eurolige pozvani su bekovi Paulo Obradović i Andre Bušlje, vanjski Miho Bošković, Maro Joković i Sandro Sukno te sidrun Nikša Dobud. Boje Primorja i Jadrana brane vanjski Samir Barać i Josip Perić.

U odnosu na utakmicu u Varaždinu 23. veljače u četvrtom kolu protiv Makedonaca (12:9) Rudić nije pozvao Ivana Krapića (Primorje), a zbog ozljede ovog puta nije pozvan ni Pavo Marković. 25-godišnjak je bio na popisu za utakmicu protiv Makedonije, ali se ozlijedio i nije nastupio, a neće ni u Kiriši.

Rusija je u prošlom kolu tijesno izgubila u Grčkoj (9:10) i zauzima treće mjesto iza Grka na drugom i nas na prvom mjestu. U Makarskoj 8. prosinca dobili smo je pet golova razlike (12:7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 12:51
    -"a zbog ozljede ovog puta nije pozvan ni Pavo Marković. 22-godišnjak je bio na popisu za utakmicu protiv Makedonije, ali se ozlijedio i nije nastupio, a neće ni u Kiriši." - Pavo Marković je ipak nešto stariji i slijedeći mjesec puni 25.
    Obrisan korisnik