Vodeni sportovi

U Kirišiju repriza Makarske

Maja Giljanović • utorak, 16.03.2010.
U Kirišiju repriza Makarske
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u petom je kolu Svjetske lige slavila u Kirišiju protiv reprezentacije Rusije. Igrači izbornika Ratka Rudića reprizirali su utakmicu drugog kola odigranu u prosincu u Makarskoj i ponovno slavili pet golova razlike i ponovno 12:7.

RUSIJA - HRVATSKA 7:12 (1:5, 2:1, 3:2, 1:4)

Svjetska liga, 5. kolo
Kiriši, Gradski bazen
Suci: Stefanović (Srbija) i Teule (Španjolska)

RUSIJA: Devjatašvili, Katkov, Jurčik, Alejničev 2, Odincov, Želtovski, Antipov, Lisunov 1, Stratan, Novoksenov 1, Višnjakov, Garbuzov 3, Češev, Rastorgujev. Izbornik: Sobčenko

HRVATSKA: Pavić, Buljubašić 1, Bošković 2, Perić 2, Joković 1, Karač 1, Muslim, Bušlje 2, Sukno 1, Barać 1, Krapić 1, Brzica. Izbornik: Rudić

Igrač više: Rusija 3/6, Hrvatska 6/7

Peterci: Rusija 3/3, Hrvatska -

Hrvatska reprezentacija prošetala se Kirišijem i reprizirala predstavu iz Makarske u prosincu. Oslabljena neigranjem Nikše Dobuda i Paula Obradovića, ali i bez Igora Hinića, brončana reprezentacija svijeta protiv trećeplasirane je reprezentacije Skupine B slavila pet golova razlike.

Dobud (vrat) i Obradović (rame) zbog ozljeda nisu ni krenuli na put, a Hinića su, zdravog kao dren, Nijemci zbog problema s putovnicom s granice vratili u Zagreb i izbornika Ratka Rudića prisilili na naknadni poziv na adresu Ivana Krapića. Razlika u kvaliteti u konačnici se ispoljila i u posljednje kolo protiv Grčke 20. travnja u Gružu bez obzira na rasplet utakmice u Skoplju između fenjeraša Makeodonije i naših prvih pratitelja Grka ulazimo s čelne pozicije.

Utakmicu je odlučila furiozna prva četvrtina naših. Golovima Mihe Boškovića (2), Samira Baraća i Krapića vodili smo 4:0, prvi gol Josip Pavić je primio iz peterca (Garbuzov), ali sekundu prije konca četvrtine Ivan Perić je vratio na četiri gola razlike.

Rusi su dobili drugu (2:1) i treću četvrtinu (3:2), ali ni u jednom se trenutku nisu primakli na ispod dva gola zaostatka. U četvrtoj četvrtini Rudićevi odabranici ponovno stišću papučicu gasa, postižu tri gola uzastopce i slave 12:7.

"Utakmicu smo otvorili odlično, u obrani igrali usredotočeno i disciplinirano, a u napadu efikasno. Kontrolirali smo situaciju u bazenu i naša pobjeda ni u jednom trenutku nije došla u pitanje, ni u času kad se naša prednost spustila na samo dva razlike. Zasluženo smo slavili i uoči posljednjeg kola sve je u našim rukama", izjavio je izbornik Rudić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!