Rukomet

Noćna mora CO Zagreba

Željko Kubatka • petak, 12.03.2010.
Noćna mora CO Zagreba

Sudeći po tri uzastopna finala Lige prvaka koje su igrali Barcelona i Zagreb krajem devedesetih godina, naš prvak nema niti minimalne šanse za prolaz u četvrfinale Lige prvaka i bit će to susret Davida i Golijata. Barcelona je veliki favorit i samo dvije izvrsno odigrane utakmice naših prvaka mogu donijeti veliko iznenađenje i plasman među osam najboljih europskih ekipa.….

Zagreb nikada nije pobijedio Barcelonu. Najviše što je uspio izvući je neriješen rezultat u prvoj finalnoj utakmici u sezoni 1998/99., dok je u uzvratu u Barceloni pregažen s 29:18. U dvije prijašnje sezone Lige prvaka 97. i 98. godine rezultat po Zagrebaše je bio još porazniji i ledena dvorana Doma sportova je ostala zaleđena na -6 i -7 golova.

Barcelona je najuspješniji klub u Ligi prvaka sa šest osvojenih trofeja, zadnji puta joj je to uspjelo 2005. godine protiv vječitog rivala iz španjolskog prvenstva Ciudad Reala. Katalonci su u uzvratu pobijedili s dva gola prednosti što im je bilo dovoljno za dostizanje minimalnog minusa iz prve utakmice. Najbolji strijelac je bio još uvijek igrač Barce Laszlo Nagy s devet golova. Iz te generacije za katalonski klub još nastupaju Iker Romero, David Baruffet i Victor Tomas. Za Ciudad Real igrao je sadašnji Zagrebov igrač Mirza Džomba.

Što može Barcelona očekivati u Zagrebu?
Punu Arenu i nadamo se, fanatičnu borbu hrvatskih rukometaša. Oporavljenog i raspoloženog Ivana Balića u reprezentativnoj formi. Raspucanog najboljeg strijelca Lige prvaka Kirila Lazarova, šuterski raspoloženog Tončija Valčića, bravurozna krila Mirzu Džombu i Manuela Štrleka. Obranu predvođenu Gorazdom Škofom i zidom sačinjenim od Špoljarića, Gojuna, Kopljara i Gala. Svi oni će morati pokazati fanatičnu borbu u obje utakmice kako bi zagrebački David porazio katalonskog Golijata.

Što može očekivati Zagreb u Barceloni?
Gotovo isto i još malo više. Punu Palau Blaugranu željnu povrataka stare slave i osvajanja sedme šampionske titule. Katalonski klub je ušao prepun ambicija u novu sezonu s nakanom da prekine uspješni niz Ciudad Reala u Asobal ligi i Ligi prvaka. To im nije uspjelo u domaćoj ligi gdje Ciudad Real ima pet nedostižnih bodova prednosti i sve karte su bačene na Ligu prvaka, stoga će katalonske rukometne zvijezde uraditi sve za prolazak u četvrfinale. Barcelona ima izvrsne i iskusne internacionalce ili španjolske reprezentativce predvođene Ikerom Romerom, bekovima Siarheiom Rutenkom, Mikkelom Hansenom, Danielom Sarimentom, Joachimom Boldsenom, Konstatinom Igropulom, Laszlom Nagyom, izvrsnim krilima Victorom Tomasom, Juanom Garciom, Cristianom Ugaldeom, pivotom Marcom Onetom i nesavladivim vratarima Davidom Baruffetom i Danijelom Šarićem.

Barcelona je bez većih poteškoća i samo s jednim porazom prošla natjecanje po grupama u Ligi prvaka. Najbolju predstavu su pokazali u gostima kod Kiela. Utakmicu su pobijedili i osvetili se Nijemcima za poraz u Barceloni, dok je Zagreb upravo najviše slabosti pokazao s najjačim ekipama Ciudad Realom i HSV-om.

Prednost Barce je i u uzvratu u Barceloni, pa niti deset golova prednosti iz Zagreba ne bi garantirala prolaz dalje na vrućem katalonskom terenu. Sve govori i ide u prilog tome da će Barcelona poraziti Zagreb, ali se mi ipak nadamo da će se biblijska borba ponoviti i da će zagrebački David ugledati svjetla čevrfinala Lige prvaka.

foto: www.asobal.es

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.03.2010. u 16:40
    nije zagreb tako loš,a i ne pobjeđuju uvijek "na papiru" bolje momčadi....samo nek daju svoj maksimum u obje utakmice i onda će sigurno biti blizu prolaza pa ako i ne prođu možemo im samo čestitati!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2010. u 14:45
    Teško će biti Zagrebu protiv Barce. Pogotovo jer više na utakmicama u Zagrebu nije atmosfera kakva je bila u tim finalima. Treba se ipak nadati da će Zagreb odigrati dvije odlične tekme i ako ispadnu da to neće biti zbog nekog trećeg faktora.
    Obrisan korisnik