Ostali sportovi

Tkalčec i Ude u finalima

Ivana Strahija • petak, 12.03.2010.
Tkalčec i Ude u finalima
Foto: Ivana Strahija

Gimnastičari Marijana Zadravca Macana prošli su u Njemačkoj u finala. Filip Ude uspio se plasirati na tlu i konju, Tijana Tkalčec na preskoku. Robert Seligman i Tomislav Marković nisu bili uspješni.

Prvog dana natjecanja na Svjetskom kupu u Cottbusu iskazali su se međimurski gimnastičari Ude i Tkalčec, oboje su ostvarili plasmane u finala.

Tijana Tkalčec uspjela je ući u finale preskoka, a u kvalifikacijama je najbolju ocjenu zavrijedila domaća Oksana Čusovitina, koja je nakon dugog izbivanja zbog ozljede pokazala da joj je gimnastika i dalje u krvi. Osim njih dvije, u finale su prošle i Kristina Vaculic (CAN), Renata Toth (HUN), Joanna Litewka (POL), Teija Belak (SLO), Anysia Unick (CAN) i Tjasa Kysselef (SLO).

Što se tiče muške konkurencije, Filip Ude je prošao u finala tla i konja, dok se druga dva hrvatska predstavnika, Seligman i Marković nisu iskazali, te za njih nema finala.

Očekuju se još kvalifikacije tla u ženskoj konkurenciji i ruča u muškoj, gdje se također nadamo dobrim rezultatima naših gimnastičara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!