Ostali sportovi

Završile kvalifikacije u Cottbusu

Sportnet • petak, 12.03.2010.
Završile kvalifikacije u Cottbusu
Foto: Ivana Strahija

Danas je u Cottbusu započeo prvi turnir iz serije SK na kojem su nastupili Hrvatski gimnastičari predvođeni srebrnim Filipom Udeom.

U vrlo jakoj konkurenciji predstavnika 24 zemlje, naši reprezentativci s polovičnim su uspjehom odradili kvalifikacije. Najuspješniji bili su Filip Ude koji je, iako pod virozom, solidno odradio kvalifikacije te se plasirao u dva finala, tlo i konj s hvataljkama, te Tijana Tkalčec koja je imala najbolji rezultat od svih naših natjecatelja, drugo mjesto na preskoku sa ocjenom 13.425 (13.800, i 13.050).

Filip je i na konju i na tlu imao peti rezultat (Tlo 6.2/14.300, i konj s hvataljkama 6.3/14.500), a na konju je bio jedini gimnastičar kojem je uspjelo ući u finale sa padom. Na ručama je zauzeo 11. mjesto. Robert Seligman pao je konju kao i Tomislav Marković na tlu, i zbog toga na žalost nisu ušli u finala, kao ni Ružica Buzov.

Filip Ude je nakon prvog dana natjecanja kazao: "Zadovoljan sam sa dva finala, a obzirom da sa bio virozan rezultat je bio zadovoljavajući. Sutra ću ići maksimum i nadam se da će sve biti OK."

Tijana Tkalčec je rekla: "Sretna sa što sam sezonu otvorila na taj način, zadovoljna sa drugim mjestom u kvalifikacijama, iako ima još prostora da popravim ocjene. Sutra će biti vrlo teška i neizvjesna borba, jer je konkurencija vrlo jaka. Bilo bi lijepo sezonu započeti postoljem iako to nije imperativ jer je dugoročni cilj plasman na OI."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!