Nogomet

"Prihvaćam punu odgovornost za poraz"

Antonija Pavlić • srijeda, 17.03.2010.
"Prihvaćam punu odgovornost za poraz"
Foto: EPA

Odmah poslije poraza od CSKA-a i oproštaja od Lige prvaka u osmini finala pojavila su se nagađanja kako će trener Seville Manolo Jimenez morati potražiti novi posao. No predsjednik španjolskog kluba Jose Maria del Nido te je spekulacije promptno demantirao...

Trener Seville Manolo Jimenez prihvatio je na sebe punu odgovornost za poraz od CSKA-a u osmini finala Lige prvaka, kojim su Španjolci eliminirani iz elitnog europskog klupskog nogometnog natjecanja.

"Maksimalna je i jedina odgovornost za poraz na meni. Gajili smo velike nade poslije remija u prvom ogledu, ali ovo što se dogodilo je katastrofalno i jedino što možemo je ispričati se našim navijačima", kazao je Jimenez.

Vezane vijesti

Španjolski je stručnjak pohvalio CSKA, nazvavši ih "dobrom i organiziranom momčadi", ali... "Prvi smo gol primili s krila, a drugi iz slobodnog udarca i nakon toga smo potpuno potonuli. Više nismo kreirali prigode za pogodak."

Sevillin predsjednik Jose Maria Del Nido demantirao je najave o otkazu kojeg navodno sprema treneru Manolu Jimenezu. "CSKA je bio bolji. Postigli su pogodak više od nas, a gol je u nogometu kralj. Druga je lopta u našu mrežu odsjela na nesretan način i teško se bilo nakon toga vratiti. Jimenez će ostati ne Sevillinom kormilu do kraja sezone jer ima ugovor i naše povjerenje. Uprava o tome uopće nije razgovarala."

Čak i prije ovoga poraza novinari su, a posebno španjolski, prema Jimenezu upućivali mnogo otrovnih, kritičkih strjelica. "Naučio sam živjeti s kritikama. Nastavit ću raditi ma što se događalo jer sam često dobivao udarce u leđa, ali sam ostao stajati."

Njegov kolega na pobjedničkoj strani otkrio je kako je i nakon vodećeg pogotka bio sumnjičav i oprezan. "Teško je utakmicu komentirati s taktičkog gledišta. Moram priznati kako smo se pribojavali da će Sevilla poentirati nakon našeg prvog zgoditka, to je momčad koja može zabiti svakoga trenutka."

"Kada smo izjednačili ukupan rezultat na 2:2 morali smo napasti i tražiti novi pogodak, ali u isto vrijeme paziti i da ga ne primimo i tako okončamo svoju europsku avanturu", zaključio je.

Sevillin vratar Andres Palop ispričao se navijačima zbog kiksa i ispadanja iz Lige prvaka. "Osjećam se obveznim ispričati se navijačima. Mnogi su u nas polagali velike nade, a mi nismo bili na razini. Posao nam je dati maksimum, najbolje od sebe i uveseliti navijače. Žao mi je."

Drugi pogodak Honde iz slobodnog udarca dijelom može ići i na njegovu dušu. "Bio je to snažan udarac, uhvatio me na krivoj nozi. Imao je čudnu putanju, no nema isprike za njegovo primanje."

Nesretni gol Honde bio je presudan i prema riječima Alvara Negreda. "CSKA je poveo, ali mi smo se oporavili i izjednačili prije no što smo primili nesretan zgoditak koji nas je koštao prolaska u sljedeći krug. Ipak, na terenu smo pokazali želju i zalaganje i oni nam moraju biti pozitivna vodilja. Rusi su dobro bacili svoje karte na stol i zaslužili prolaz."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!