Nogomet

"Nema diskusije, dobili su bolji"

Matej Milanović • srijeda, 17.03.2010.
"Nema diskusije, dobili su bolji"
Foto: EPA

Jose Mourinho smatra da je njegov Inter zasluženo prošao Chelsea nakon što je odigrao perfektnu utakmicu. Carlo Ancelotti pak smatra da je utakmicu odlučio pritisak na sredini terena koji je uspio napraviti Inter i požrtvovnost koju su pokazali igrači talijanskog sastava...

Jose Mourinho smatra da je Inter odigrao idealnu utakmicu protiv Chelseaja i da je dokazao da je u ovom trenutku bolji od Engleza: "Ovo je odličan trenutak za Inter. Nakon nekoliko neuspjeha u osmini uspjeli smo izboriti prolaz i to niti uz sreću, niti uz obrambenu igru. Odigrali smo perfektan susret i kao momčad i pojedinačno. Dvaput smo dobili veliki sastav kao što je Chelsea i nema uopće diskusije, dobila je bolja momčad."

Portugalac se potom osvrnuo na način na koji je pripremio utakmicu i na stvari koje su je odlučile: "Pogledao sam prvu utakmicu sedam puta. Poznajem stadion, atmosferu i igrače. Bio sam uvjeren da ne možemo izvući 0:0 igrajući obrambeno. Njihova je igra predvidiva, ali je teško igrati protiv takve predvidljivosti. Ivanović i Žirkov obično puno napadaju, ali ja sam se pobrinuo da danas dobro promisle prije nego krenu unaprijed i kao rezultat napravili su jako malo u napadu. U ovom susretu je najvažnija bila glava, mentalitet, pristup."

Vezane vijesti

Na kraju je Mourinho dao i komentar na svoj odnos s Chelseajem i stadionom na kojem je izborio četvrtfinale Lige prvaka: "Inter je moja momčad, Chelsea mi je ostao u srcu, ali to je dio prošlosti. Veselio sam se kao nikad prije. Mislim da je ova pobjeda dokaz da je Stamford Bridge moj dom. Tu uvijek pobjeđujem."

Strijelac jedinog gola, Samuel Eto'o, sretan je što zabio, ali tvrdi da je momčad zaslužna za uspjeh. Također je dodao da je prerano razmišljati o eventualnom finalu: "Momčad je odigrala dobru utakmicu. Danas sam ja zabio, ali puno je bitniji posao koji je odradio cijeli sastav. Danas smo odigrali veliku utakmicu, ali rano je pričati o finalu. Sad treba pripremiti idući dvoboj."

S njim se slaže i Wesley Sneijder koji mu je asistirao za gol. Nizozemac kao i Eto'o smatra da ima još puno do finala. Sneijder je dodao i što im je trener Mourinho rekao pred utakmicu."Mourinho nam je rekao da se ne branimo. Ako se branite s ovakvom momčadi sigurno gubite. Morali smo napasti, stvorili smo naše prilike. Mogli smo zabiti još dva, ili tri, ali dobro je i ovako. Napravili smo veliki posao s Chelseajem, moramo biti ponosni, ali tek smo u četvrtfinalu."

Carlo Ancelotti pak smatra da je utakmicu odlučila požrtvovnost protivničkih igrača i pritisak koji su izveli na sredini terena. Bivši trener Milana dodao je da bi Inter mogao osvojiti naslov: "Inter je pobijedio zbog presinga koji je napravio na sredini terena, svi su se žrtvovali. Svi oni su nas spriječili da stvorimo prilike. Mi nismo imali kontinuitet u igri. Sad moramo pokušati iskoristiti ovaj poraz kao motivaciju za osvojiti prvenstvo. Inter me nije iznenadio igrom s tri špice i Sneijderom. Igrao je tako i u završnici prve utakmice. Inter ima kvalitetu da ode do kraja i to su danas dokazali. Igrali su puno bolje nego u Milanu."

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.03.2010. u 09:10
    da je Vulić (umjesto Ancelotia) trener Chelsea, ovako bi komentirao: ne bih o sucima, ali mi danas nismo smjeli pobijediti...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2010. u 00:40
    Koliko god fraza bila otrcana Jose je taktički "razvalio" Carla. I to u oba meča. Neutraliziranje Drogbe, te krilnih igrača Chelsea je presudilo - to je izveo City, sada i Jose. Prolaz Intera bez mrlje...
    Obrisan korisnik