Nogomet

Labbadia: "Izvrsna prilika za prolaz"

Borna Rupnik • petak, 19.03.2010.
Labbadia: "Izvrsna prilika za prolaz"
Foto: EPA

U HSV-u su ove sezone zacrtali jedan temeljni cilj: igrati finale Europske lige na svom stadionu. No, u Standardu iz Liegea neće samo tako pristati na taj scenarij...

Nordbank Arena u Hamburgu ugostit će krajem sezone dvije najbolje momčadi Europske lige, a u HSV-u se nadaju da će biti u prilici iskoristiti prednost domaćeg terena. Ždrijeb u Nyonu bio im je naklonjen: u četvrtfinalu ih čeka Standard iz Liegea, a u eventualnom polufinalu bolji iz susreta Fulhama i Wolfsburga.

Dominique D'Onofrio, trener Standarda: "Prvotno smo željeli izbjeći njemačke momčadi, ali vidjeli smo da je Anderlecht zabio HSV-u četiri gola i tu čekamo svoju priliku. Nijemci znaju ostaviti dosta prostora i u pokušat ćemo napraviti ključnu razliku u uzvratu na svom stadionu".

S obzirom na preostala imena (Liverpool, Benfica, Valencia i Atletico Madrid) u Hamburgu nisu posebno tužni, iako maksimalno respektiraju Belgijce. "Vrlo su kvalitetna momčad koja se okušala u Ligi prvaka, a izbacili su sjajne ekipe poput Red Bulla i Panathinaikosa", kaže trener Bruno Labbadia.

"Međutim, naš je cilj proći u polufinale i smatram da imamo izvrsnu priliku to i učiniti", dodao je trener našeg reprezentativnog napadača Mladena Petrića.

David Jarolim ističe da je sadržajni ogled s Anderlechtom (3:1 i 3:4) imao pozitivan učinak na hamburškog prvoligaša: "Prolaz protiv Anderlechta nas je napunio novom dozom samopouzdanja".

"Prošle smo sezone izborili polufinale Kupa Uefe i želimo to ponoviti. Naši nas navijači uvijek fantastično bodre i zaslužili su uspjeh", zaključio je Jarolim.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2010. u 00:38
    ja mislim da će finale bit benfica - hsv,i benfica osvaja svoj prvi europski trofej nakon 1961 haha :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.03.2010. u 18:13
    finale će vjerovatno biti HSV-Liverpool Redsi osvajaju EL
    Obrisan korisnik