Zimski sportovi

Selanne u klubu 600

Ante Jukić • ponedjeljak, 22.03.2010.
Selanne u klubu 600

Iako je u najjačoj hokejskoj ligi svijeta trenutno u žarištu borba za preostala slobodna mjesta koja vode u doigravanje, vijest večeri ipak dolazi iz jedne druge kategorije. Finski veteran Teemu Selanne je, naime, u pobjedi Anaheima nad Coloradom postigao svoj 600. NHL pogodak.

Veliki je ulog nosila nedjeljna matineja Boston Bruinsa i NY Rangersa. Domaćini su goste iz "Velike jabuke" dočekali s tri boda više na kontu (74-71) i prilikom da pobjedom naprave osjetniju prednost u borbi za osmo mjesto Istočne konferencije, dok Rangersi nipošto nisu htjeli izgubiti korak u ovom osjetljivom djelu sezone, kada je svaka pobjeda zlatna vrijedna. Na kraju, led su uzdignutih ruku napustili Bruinsi.

Golova u TD Banknorth Gardenu nije bio sve do 17. minute druge trećine, a onda su "pala" čak dva u razmaku od samo 20 sekundi. Domaćine je u vodstvo doveo neuništivi Satan, dok je utakmicu u egal vratio Del Zotto. Ključni trenutak ovog dvoboja dogodio se točno na sredini posljednje trećine, kada je za 2:1 i veliku pobjedu Bruinsa pogodio Wideman.

Još jedan važan susret Istočne konferencije u nedjelju je odigran u Philadelphiji, gdje su Flyersi dočekali nepredvidljive Atlanta Thrasherse. Dva boda iz ove utakmice domaćinima su gotovo sigurno mogla osigurati mjesto u doigravanju, no gledatelji u Wachovia Centru nisu imali zadovoljstvo vidjeti takav rasplet. Na krilima odličnog Paveleca između vratnica (44 obrane), Thrashersi su u Philadelphiji slavili rezultatom 3:1, čime su i dalje ostali u utrci za osmo mjesto Istoka. Momčad iz Atlante trenutno na devetom mjestu ima 75 bodova, dok su Flyersi šesti, s četiri boda više.

Iako nisu izlazili na led, odličan posao u nedjelju su napravili Detroit Red Wingsi, točnije, učinili su to za njih igrači Minnesote. Wildsi su u svojoj dvorani rezultatom 4:3 svladali Calgary Flamesa, tako da je kanadska momčad i dalje ostala na tri boda zaostatka za aktualnim doprvacima, koji trenutno drže osmo mjesto Zapadne konferencije. Junak pobjede Wildsa bio je Chuck Kobasew, strijelac trećeg i četvrtog pogotka za svoju momčad.

Domaćim 3:2 porazom od Nashvillea, St. Louis se praktično oprostio od borbe za doigravanje, a među najboljih osam Zapadne konferencije gotovo sigurno neće biti mjesta niti za Anaheim Duckse, usprkos noćašnjoj pobjedi protiv Colorada. U konačnih 5:2 kalifornijske momčadi jedan je gol ugradio i Teemu Selanne, kojemu je to bio jubilarni 600. pogodak u NHL-u.

Očajna forma San Jose Sharksa rezultirala je i petim uzastopnim porazom (neugodnih 1:5 u Edmontonu), što su objeručke prihvatili zahuktali Phoenix Coyotesi. Momčad iz Arizone u Dallasu je nakon raspucavanju došla do devete uzastopne pobjede i vrha divizije Pacific, s jednim bodom više (97-96) od Sharksa. Coyotesi odlično stoje i u ukupnom poretku Zapadne konferencije, trenutno su samo Chicago Blackhawksi ispred njih.

U preostale dvije utakmice večeri, Florida je u susjedskom derbiju rezultatom 5:2 svladala Tampu, dok su Buffalo Sabresi (dvostruki strijelac Hecht) kao gosti s 5:3 bili bolji od Caroline.

NHL, rezultati, 21.03.2010: Boston - NY Rangers 2:1, Minnesota - Calgary 4:3, Carolina - Buffalo 3:5, Florida - Tampa Bay 5:2, St. Louis - Nashville 2:3, Philadelphia - Atlanta 1:3, Dallas - Phoenix 2:3 (SO), Edmonton - San Jose 5:1, Anaheim - Colorado 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.03.2010. u 15:14
    jako lijep početak godine za finskog veterana, prvo podigao broncu za zadnjim OI kao kapetan, sada ovo... lijepo lijepo
    Obrisan korisnik