Tenis

Ljubičić: "A sada na završni turnir u London"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 22.03.2010.
Ljubičić: "A sada na završni turnir u London"
Foto: EPA

Ivan Ljubičić fantastičan je tjedan na Indian Wellsu zaokružio velikom pobjedom nad Andyjem Roddickom i osvajanjem najveće pojedinačne titule u karijeri. U sedam je dana "skinuo" Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Andyja Roddicka, a tko zna što bi se događalo da je u bubnju bio još tko od najvećih...

Ivan Ljubičić u bogatoj se teniskoj karijeri može pohvaliti dvama plasmanima u Top 10 i jednim u Top 5 u ATP redoslijedu, brončanom olimpijskom medaljom u parovima i Davis cup Salatarom, no nešto mu je ipak u riznici nedostajalo. Veliki pojedinačni naslov, titula na turniru uz Masters serije.

"Gledajući presjek svoje karijere osjećao sam da mi u riznici nedostaje jedan ovakav veliki trofej i fantastičan je osjećaj konačno ga podignuti. Sada ipak sve izgleda mnogo ljepše", rekao je Ivan.

Roddick je ove sezone u trinaestoj igri samo dvaput u 16 pokušaja izgubio, no Ljubo ga je u dva seta uspio dobiti isto toliko puta. "Bio sam opušten, pogotovo pred kraj drugog tie-breaka. Psihički sam bio jak, a to je igralo veliku ulogu u osvajanju finalnog meča."

Na dodjeli pehara na terenu Indian Wellsa Ivan je rekao: "Zahvaljuem se svima koji me prate - mojoj supruzi i malom sinu, treneru Piattiju i stožeru, kao i sponzorima. Bez vas ovo ne bih ostvario. Jedno veliko hvala upućujem i mom suparniku u finalu - dok sam tebe, Andy, pratio kako naporno radiš i treniraš dobio sam inspiraciju i vratio se jači nego prije." Na to je Andy kontrirao: "Prije godinu dana govorilo se kako se opraštaš od tenisa. Nije mi drago što si me danas pobijedio i bio na terenu, ali mi je drago da nisi otišao jer bismo izgubili jednog vraški dobrog igrača."

Negdašnji treći igrač svijeta i tenisač s osvojenih 10 pojedinačnih ATP titula kao cilj na koncu sezone postavio si je nastup na završnom turniru osmorice najboljih u Londonu. "Želim se boriti na završnom turniru u Londonu i godinu okončati u deset najboljih na svijetu. Zasigurno mi to neće biti lako i zbog toga moram biti realan i pokušati 'ukrasti' sedmo ili osmo mjesto nekome mlađem momku koji će tada imati problema s ozljedama ili umorom", nasmijao se. "Sezona je duga i nitko ne zna što sve može donijeti."

Poraženi Roddick želio je pak kompletirati Masters titule u Sjevernoj Americi, no trofeji Montreala (2003.), Miamia (2004.) i Cincinnatija (2006.) ipak su ostali usamljeni. Priznao je i 27-godišnji Amerikanac kako je poražen od boljeg.

"Cijeli sam turnir odigrao na visokoj razini, no u finalu sam se 'sudario' s čovjekom koji je fantastično servirao u trenucima kada mu je bilo najteže. Na taj aspekt igre ne mogu imati utjecaja, stoga sav kredit ide Ljubičiću. Tenis će doživjeti velik gubitak kada se Ivan oprosti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.03.2010. u 18:06
    slazem se, ako je covjek rekao da nece vise igrat za reprezentaciju, ne treba se oko toga raspravljat, on je svoje tamo napravio, uostalom nije reprezentacija slaba bez njega, pogotovo ako s marijem sve bude u redu dotad, a tome se svi nadamo... a pogotovo zamislite situaciju da se ivan ipak vrati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • H.E. Pennypacker22.03.2010. u 15:29
    ne sviđa mi se što sad mnogi pozivaju ljubu natrag u reprezentaciju, ovaj rezultat posljedica je upravo povlačenja iz davis cupa, jer zbog tog dodatnog napora u davis cupu ljubo je počeo padati na ljestvici, i sam ljubičić je rekao da mu je preveliki pritisak i napor to. zato ostavimo ljubu da se... [više na forumu]
    H.E. Pennypacker