Nogomet

Jurčić: "Ovo je nogometna dekadencija"

Marin Vuković • srijeda, 24.03.2010.
Jurčić: "Ovo je nogometna dekadencija"
Foto: Davor Sajko

Odmah po završetku sraza Dinama i Hajduka prve dojmove o utakmici s gledateljima su za HRT podijelili Stanko Poklepović i Kruno Jurčić. Dinamov trener bio je donekle razočaran Hajdukovim bunkerom, no oba su stratega pohvalili korektan derbi bez ikakvih incidenata.

Trener Hajduka Stanko Poklepović bio je vidno zadovoljan neodlučenim rezultatom i netaknutom mrežom, a pokušao je gledateljima objasniti što je htio postići Hajdukovom današnjom formacijom.

Josip Skoko: Prezadovoljni smo rezultatom, iako smo igrali nešto zatvorenije, vjerojatno i više nego što smo htjeli. Željeli smo zabiti gol, imali smo i šansu, ali mislim da smo solidno odigrali. Sigurno da je ovaj rezultat dobar za nas, idemo na Poljud i sve je još uvijek otvoreno."

"Rekao bih da sam zadovoljan što je utakmica zavšila 0:0, mislim da su se igrači i jedne i druge momčadi pošteno borili. Mi smo svjesno Dinamovim centarhalfovima i veznom redu dopuštali inicijativu i htjeli smo ih dovesti u jedan 'lijevak' u kojem bismo ih kontrolirali, no to nam nije uspjelo u punoj mjeri", rekao je Špaco te još jednom dodao da je zadovoljan "nulom" posebno zato što su jedno vrijeme igrali s igračem manje.

Dinamov trener Kruno Jurčić nije bio pretjerano oduševljen načinom na koji je Hajduk danas igrao, a to je i dao do znanja svom kolegi na suprotnoj strani.

"Ne bih ja radio filozofiju od Hajdukove igre, bio je to čisti bunker i nogometna dekadencija, no prihvaćam da je to izbor protivničke ekipe da tako igra. Mi nismo dobro reagirali iz poluprilika, nismo ih iskoristili, a da jesmo i da se utakmica otvorila, mislim da bi konačni rezultat bio puno drugačiji", rekao je Jurčić.

Bio je ovo jedan od korektnijih derbija između Dinama i Hajduka, s daleko manje prekršaja nego što je to uobičajeno, a uzrok tome dijelom je i u samim trenerima koji su tražili fer nadmetanje bez incidenata.

Robert Kovač: Mislim da je Hajduk zasluženo odigrao neodlučeno. Nismo imali rješenja, igrali smo presporo, stajali predaleko od protivničkih igrača. Pozitivno je što nismo primili gol, igra se još jedna utakmica i to ništa ne znači. Bit će to novih 90 minuta, vidjet ćemo."

"Od svojih sam igrača tražio viteštvo, civiliziranost i kulturu i da ne ulaze u nikakve incidente", rekao je Poklepović.

Što se događa s efikasnim napadom Dinama koji je punio mreže u prvom dijelu prvenstva, a u proljeće od četiri nastupa tek dvaput uspio svladati protivničke vratare?

"U prvom dijelu sezone ekipe su u Maksimir dolazile igrati nogomet, a sada više nitko ne dolazi igrati. Gdje god igramo protiv nas nitko ne igra nogomet", procijenio je Jurčić.

"Nažalost, mi nemamo killera, rođenog golgetera koji bi poluprilike kakvih je danas bilo pretvarao u pogotke. Ja sam zadovoljan nastupima Slepičke, Mandžukića i Primorca, no nedostaje nam taj jedan golgeter."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2010. u 23:32
    SMRDLJIVO DEBELI BLAZICKO JE NAPUNIO LJUDIMA GLAVU S GLUPOSTIMA.... Sramaota za rodenog zagrepcana, koji bi trebao bit na strani svoje momcadi i da je 1000 puta gora, a kamoli 2 puta bolja.. A nemoze vise bit na strani dinama kad mu je mamic jebo javno m-r-t-v-u m-a-t-e-r. IGRU CHELSEA I HAJDUKA... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2010. u 23:03
    najbolje bi bilo da je jurcic odabrao taktiku hajduku. poklepovic ima pravo odabrati taktiku koju hoce, o jurcic neka ide plakati maminju! stvarno svasta, trebo je hajduk igrati bez golmana pa bi onda jurcic MOZDA bio zadovoljan
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2010. u 20:59
    Jurčić očito nema pojma o poslu koji radi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2010. u 20:14
    kada chelse igra zatvoreno protiv barcelone svi govore kako je hidink veliki strateg, sada treba cestitati poklepovicu na izvrsnoj taktici jer je nadmudrija jurcica
    Obrisan korisnik
  • Mihalj24.03.2010. u 20:13
    nije ti hajduk i ostale ekipe kriv kaj ne znaš razbit bunker i postavit igru protiv bunkera. naravno da se svi protiv dinama brane, jer je dinamo 10 put jači od ostalih. što ti očekuješ da svi navale s 3 napadača? p.s. jedva čekam da se mandža negdje proda, bilo gdje, više maše rukama i leži neg... [više na forumu]
    Mihalj