Rukomet

Kako iznenaditi Katalonce?

Ivor Krapac • četvrtak, 25.03.2010.
Kako iznenaditi Katalonce?
Foto: Kristijan Komarica

Iako ih u ždrijebu osmine finala nije poljubila sreća, rukometaši zagrebačkog Croatia osiguranja nisu bez nade u iznenađenje i prolaz u četvrtfinale Lige prvaka. Nekoliko dana nakon što je momčad preuzeo novi-stari trener Nenad Kljaić, na rasporedu je prva utakmica protiv Barcelone...

Subota s početkom u 18 sati donijet će dio odgovora jesu li hrvatski prvaci bliže europskom vrhu nego su to pokazali nedavni domaći porazi od Ciudad Reala i HSV-a. Ponovno će ih gurati vjerojatno ispunjene tribine Arene Zagreb, a na klupi će, umjesto smijenjenih Senjanina Maglajlije i Mirka Bašića, glavne uloge preuzeti Nenad Kljaić, Vladimir Jelčić i Vlado Šola - Kljaić u ulozi prvog trenera, Jelčić kao pomoćnik, a Šola kao trener vratara i sportski direktor.

Što i kako promijeniti protiv Katalonaca? Kljaić je istaknuo da će pokušati napraviti koliko može: "U pristupu igri će nam biti osnovno da primimo manje golova nego što je Zagreb primao u te dvije utakmice protiv Ciudad Reala i HSV-a i u susretima domaćeg prvenstva, to nam je prvi cilj, a drugi osnovni zadatak je da ne upadnemo u zamku onoga gdje je Barcelona najjača - nisu toliko opasni na punu zonu koliko s brzim golovima u kontri i polukontri, time melju protivnika".

"Vremena je malo, ustanovio sam da je momčad dosta umorna i pretrenirana - to se primijetilo na prvom treningu, a jučer sam iz nalaza krvi po nekim rezultatima vidio da su igrači bili preopterećeni i preumorni, treba nam hitna regeneracija. No, optimist sam bez obzira što je situacija takva kakva je, na treningu se već jučer vidio pomak nabolje... Vjerujem da u subotu nećemo razočarati publiku, nadam se pobjedi, a koliko će biti razlike, to ćemo vidjeti", dodao je Kljaić, kojem Barcelona nije nepoznanica. No, u prvom planu mu je njegova momčad.

Još oko 2.000 ulaznica

Do četvrtka prijepodne prodano je 6.418 ulaznica, a s obzirom na još 320 rezerviranih i 4.820 ulaznica namijenjenih prvenstveno sponzorima i prijateljima kluba, direktor Bartol Kaleb otkrio je da je neprodano još 1.864 ulaznica, dok će posljednji kontingent od oko 480 biti pušten u prodaju na dan utakmice. Kao i dosad, ulaznice se mogu nabaviti u poslovnicama Dekoda i na blagajni Arene Zagreb, koja radi svaki dan od 12 do 18 sati.

Dvorana će biti otvorena u subotu dva sata prije utakmice, od 16 sati.

"Normalno je da se mora analizirati protivnika, ali prvenstveno treba promijeniti neke stvari u našoj igri, ponajprije u pristupu i u kontakt-igri. Možete odrediti i najbolju taktiku i spremiti se za suparnika, ali ako ne posložite stvari unutar svoje momčadi, ulazite u probleme".

Zdravstvenim stanjem u momčadi, uz ozljede Gyule Gala, Denisa Špoljarića i Ivana Pešića, pozabavio se Vlado Šola: "Gal je jučer trenirao, igrao je u obrani, a u napadu je imao poštedu iz opreza da ne bi dobio neki udarac. (ozljeda nosa, op.) Želi igrati i spreman je potpisati da preuzima odgovornost na sebe ako se dogodi ozljeda. Pešić zasad još nije u kombinaciji, Špoljarić isto, vidjet ćemo što će se događati do utakmice".

Na listi ozlijeđenih dugo je bio kapetan Zlatko Horvat (koljeno), koji je jedva dočekao povratak. "Stvarno mi je nedostajao rukomet u ovih šest mjeseci, falilo mi je normalnih treninga, bilo je naporno, ali konačno sam se vratio", kazao je Horvat, prije nego se okrenuo suboti protiv Barcelone: "Dosta dobro smo radili, pritom mislim i na prošli tjedan kada smo bili na pripremama, a sada treba samo osvježiti momčad što će treneri i napraviti, ne vjerujem da ćemo imati teške noge na utakmici".

"Moramo od prve minute krenuti puno snagom, ne smije nam se događati da ulazimo mlitavo u utakmicu. Odmah moramo krenuti tako da ne moramo ganjati prednost Barcelone, protiv Ciudad Reala i HSV-a smo stalno hvatali minus od četiri-pet golova, što nam se ne smije ponoviti", dodao je kapetan.

Jakov Gojun veseli se novom nastupu u Areni: "Podrška nam puno znači, navijači su nam praktički osmi igrač, treću utakmicu ćemo napuniti Arenu i želja mi je da im se odužimo pobjedom nad Barcelonom. Oni su stvarno kvalitetna momčad, no mislim da nam pašu kao protivnik - igraju 6-0 obranu koja nam odgovara i možemo je probiti, dok u obrani trebamo ići što jače i pokazati im otpočetka da smo u subotu favoriti i da želimo uzeti pobjedu".

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2010. u 23:05
    Ljudi,pamet u glavu!Zagreb ima minimalne šanse za proći Barcelonu,pošteno kazano Bacelona,Ciudad,Kiel,Hsv-e,Montpellier su puno,puno jači od Zagreba. Lowen,Veszprem i Ademar su isto tako nešto kvalitetnij od našeg prvaka.Uz to sve,Zagreb ima veliki minus,to je jako slaba domaća liga!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.03.2010. u 18:12
    Za proci Barcu treba imati jaku momcad,sto i imamo,jaku klupu sto bas i nemamo,savrsenu atmosferu koja je upina nakon ovih otkaza,veliku potporu tribina sto ce i biti,te igraci moraju biti jako nabrijani.. Tesko cemo proci,ali nije nemoguce,jer to nije ona Barca od prije 10-15g..Sretno decki!!!
    Obrisan korisnik