Ostali sportovi

Kriažimski: "Filip mora početi iznova"

Ivana Strahija • petak, 26.03.2010.
Kriažimski: "Filip mora početi iznova"
Foto: Ivana Strahija

Na dva mitinga Svjetskog kupa, u Cottbusu i u Dohi, Filip Ude nije ostvario rezultate koji bi se na prvi pogled očekivali od srebrnog olimpijca. Zašto je tome tako objašnjava njegov trener Igor Kriažimski.

Oboje najistaknutijih gimnastičara GK Marijan Zadravec Macan s novom su sezonom krenuli u potpuno posvećivanje višeboju, a u Klubu su iznimno zadovoljni željom koju je Tijana Tkalčec pokazala da se tim putem izbori za mjesto na Olimpijskim igrama u Londonu. "Iako je Tijana u Dohu išla povrijeđena i bilo je pitanje hoće li uopće nastupiti, osvojila je drugo mjesto i time se popela na prvo mjesto svjetske rang ljestvice. To nam je iznimno važno zbog troškova, jer organizatori mitinga za tri najbolje podmiruju troškove", kazao je ponosni otac Stevica Tkalčec, inače predsjednik GK Macana. "Jako me veseli što Tijana ulaže veliki trud u višeboj, jer joj je to jedini put na OI."

Đurkin Udeu opremio stan

Međimurska tvrtka Đurkin opremila je stan srebrnog olimpijca Filipa Udea, kojeg je na korištenje dobio od lokalne zajednice. "Trudimo se brinuti o zajednici u kojoj radio i nisu nam strana sudjelovanja u raznim društvenim, kulturnim i sportskim manifestacijama. Svojom dužnošću smatramo potpomagati udruge, klubove i centre za mlade. Posebno smo ponosni kad možemo pomoći ugodnijem oporavku i odmoru vrhunskog sportaša poput Filipa Udea, a rado pomognemo u cijelom Klubu", kazala je na predstavljanju Maja Đurkin, direktorica tvrtke.

Đurkin d.o.o. je tvrtka koja se bavi projektiranjem, građenjem i izvođenjem svih završnih radova u građevinarstvu, kao i izgradnjom mreže plinovoda, vodovoda i kanalizacije, a reference poduzeća su uspješno izvedeni radovi diljem Hrvatske. Tvrtka je osnovana 1990. godine, a od 2003. godine ima i prodajni centar u Čakovcu. Zapošljava 126 djelatnika i primjer je društveno odgovornog poslovanja u Međimurskoj županiji.

Nešto je drukčija priča s Filipom Udeom, od kojeg javnost očekuje redom prva mjesta: "Ne znam kad mi se zadnji puta dogodilo da padnem i na parteru, konju i ručama, no mislim da je bolje da mi se to dogodi na Kupu nego na Svjetskom prvenstvu. U parteru sam pogriješio kod zaleta, na ručama sam isprobavao novi element, a u finalu konja sam se spetljao u škarama. No, svi moraju znati da dvije i pol godine nisam bio u višeboju, tijelo me boli i mora se prilagoditi."

Čak je i nastup Udea na Europskom prvenstvu upitan, zbog manje ozljede lijeve ruke. "Ovo će zvučati čudno, ali Filip mora zaboraviti Peking i srebro i krenuti ispočetka. To je teško, ali je jedini put do ponovnog uspjeha. Vidjeli smo na vježbama na konju i parteru da mu nedostaje kondicije, snage i izdržljivosti, a nedostaje mu i psihičke pripreme", rekao je Igor Kriažimski.

Pred našim je najboljim gimnastičarima tako izazovna sezona, koja će kulminirati Svjetskim prvenstvom, prvim kvalifikacijama za Olimpijske igre. Naši predstavnici moraju ući među 24 najbolje ekipe ukoliko žele dobiti pravo nastupa na olimpijskim kvalifikacijama.

"Mi od naših sportaša očekujemo mnogo, no od rezultata je ipak važnije zdravlje. Radi se o ogromnim naporima i velikim zahtjevima. Ne treba zaboraviti da su oni samo ljudi, a slabije rezultate i padove ne treba potencirati u ovom pripremnom razdoblju", zaključio je Tkalčec.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.03.2010. u 23:45
    možda da đurkin d.o.o. opremi maksimir!?
    Obrisan korisnik