Nogomet

Messi: "Ne mogu biti kao Maradona"

Nikola Vlahović • petak, 26.03.2010.
Messi: "Ne mogu biti kao Maradona"
Foto: EPA

Igrač Barcelone i reprezentativac Argentine Lionel Messi ove sezone igra fenomenalno. Maleni napadač u pet je utakmica zabio čak 11 golova uključujući dva hat-tricka u Primeri.

Premda ga mnogi uspoređuju sa legendarnim Diegom Maradonom, kako po odličnoj igri, tako i po fizičkom izgledu, Lionel Messi ne želi čuti za takve usporedbe.

Vrlo skromni napadač Barcelone, rekao je da se ne želi uspoređivati sa svojim izbornikom. "Kada odigram milijun utakmica i kada budem igrao milijun puta bolje nego sada, neću biti ni blizu Maradoni i ne želim mu se približiti. Jednostavno, on je najveći igrač svih vremena i ne želim sebe uspoređivati s njim. Da bih postao veliki igrač moram osvojiti Svjetsko prvenstvo. Meni su tek 22 godine i sve mi se događa vrlo brzo", objasnio je Messi.

Trenutno najbolji igrač svijeta, osvrnuo se na svoje igre u dresu reprezentacije, koje se dosta razlikuju od onih u dresu Barcelone. "Potpuno je drugačije igrati za Barcelonu i za reprezentaciju. Međutim, to ne znači da su u reprezentaciji lošiji igrači, baš suprotno, oni su jedni od najboljih igrača na svijetu. Razlog je u tome što nemamo puno vremena za uigravanje", dodao je napadač.

Iako silno želi osvojiti Ligu prvaka i naslov u Primeri, Messi isto tako vjeruje da Argentina može postati svjetski prvak. "Svi maštamo o tome da podignemo pobjednički pokal i vjerujem da nema ništa ljepše od toga. Plasirali smo se u Južnu Afriku na dobar način, a mnogi nas ne smatraju favoritima. To je odlično, jer sada smo u dobroj poziciji da svima priredimo jedno veliko iznenađenje ", rekao je argentinski reprezentativac.

Svoj put prema osvajanju Svjetskog prvenstva, Argentina će početi iz skupine B, u kojoj se još nalaze Nigerija, Južna Koreja i Grčka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!