Nogomet

Kolateralne žrtve

Ivana Strahija • srijeda, 31.03.2010.
Kolateralne žrtve
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kao kolateralna žrtva past će Mario Sačer, za kojeg Hajduk odbija platiti Varteksu, pa zbog toga Varteks odbija dati Sačeru da igra.

Priča o Sačeru već je izlizana koliko je puta prepričana, pa da skratimo: Hajduk je u lipnju 2009. godine uzeo Sačera iz Varteksa, iako ga je tadašnji trener Dražen Besek pokušao odgovoriti od toga, no Splićani su htjeli najboljeg hrvatskog juniora, a on je bio napet da ode. Kako je bilo za očekivati, Hajduk Sačera nije toliko uzeo da mladić igra nogomet, koliko da ga netko drugi ne upiše na svoju listu. Pa nije igrao, ni jednu jedinu utakmicu.

Kako mladi talent ne bi "zahirio" od neigranja, Hajduk zimus Sačera vraća u Varteks, na posudbu. S Varteksom je Sačer bio na pripremama u Turskoj, igrao je i tri utakmice, ali se oblačenju dresa više ne mora nadati do daljnjega.

Sanjam Sunce

Ne jenjavaju priče o namještanju Kupa, a "pouzdane informacije o 0:0 u Šibeniku pa 1:1 u Varaždinu" već su svima došle preko glave. "Nama trebaju bodovi, ali smo u zbilja dobroj poziciji da uđemo u finale. Nema smisla išta namještati", rekao je Toplak i dodao: "Sanjam to Rabuzinovo Sunce, bio bi to način da spasimo sezonu."

Naime, osim što su u subotu odigrali utakmicu s Hajdukom, Varaždinci su kanili na čistac izvesti i dugovanje Splićana za kupovinu Sačera, sramotno mali iznos od nekih 100 tisuća eura, kad se u obzir uzmu plaće koje dobivaju Hajdukovi prvotimci. U Hajduku su u svom odbijanju išli tako daleko da su, prema riječima Samira Toplaka, ustvrdili da ni ne znaju tko je uopće Sačera doveo u Split.

"Ja sa Sačerom neću računati tako dugo dok ne se ta situacija ne riješi. Ne pristajemo na takvo ponižavanje, a nije ni u redu preskakati igrače poput Frljužeca i A. Vuka u korist nekoga čiji nam klub duguje", rekao je trener Toplak.

Što će biti sa Sačerom nije još poznato, no Toplak komentira: "On je sam izabrao da ode u Hajduk i ne može se sad ljutiti na nas. Otvoreni smo za razgovor o povratku ako on to želi, jer je vrijedan i dobro radi, no prvo mora riješiti situaciju s Hajdukom", nepokolebljiv je trener, ujedno i sportski direktor.

Ostanak u ligi

Toplak smatra da će Varteks ostati u ligi, no pitanje je tko će igrati za taj Varteks iduće sezone: "Igrače smo prodavali samo zbog plasmana, kojeg sada nema ukoliko ne napravimo iskorak u Kupu. Problem je i u tome što nam već i klinci iz Škole odlaze pa uskoro nećemo moći nove igrače crpiti ni iz tog izvora", rekao je pesimistično.

U međuvremenu, Toplaka muči realizacija, koja je problematična, a kao jedan od razloga za to Toplak vidi preslabo zalaganje Smrekara: "Imamo nekoliko napadača, ali Smrekar je onaj koji bi trebao davati mnogo više. On mora shvatiti da će ga prodati samo igra i golovi." Oduševljen nije ni braničem Tkalčićem, koji je u subotu odigrao loše: "On ne zaslužuje pribijanje na stup srama, jer je pošten i daje puno. Nadam se da ga ta loša rola neće obeshrabriti."

Za ispravljanje grešaka Toplak ima vremena: "Kad sam stigao kazao sam da moram posložiti obranu, sad imam par dana da radim samo na napadu i realizaciji." Svoju iduću utakmicu Varaždinci igraju u subotu protiv Šibenika, protiv kojeg u srijedu 7. travnja igraju i kup-susret.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.03.2010. u 13:55
    ka(d)ćer?sa(d)ćer :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2010. u 10:34
    Stvarno sam iznenađen izjavama gospodina Toplaka od kada je postao trener. Kao da je potpuno izgubio pamćenje. Pa tko je bio sportski direktor, ključna figura sportske politike kluba prije nego je postao trener. Pa on Samir Toplak. Sada najedamput on nezna tko je prodao i doveo Sačera u Varteks... [više na forumu]
    Obrisan korisnik