Nogomet

Benitez: "Sudačke je odluke teško razumjeti"

Antonija Pavlić • petak, 02.04.2010.
Benitez: "Sudačke je odluke teško razumjeti"
Foto: EPA

Rafael Benitez bio je ljutit na suce prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Liverpoola i Benfice, koji su redsima poništili pogodak, protiv njih dosudili čak dva jedanaesterca, te im rano isključili igrača (Ryan Babel). Jorge Jesus je, s druge strane, bio oduševljen zalaganjem i pobjedom svoje momčadi, optimistično, ali i s dozom opreza, najavivši uzvrat na Anfieldu...

Rafael Benitez ponovno je poslije Liverpoolova poraza sasuo drvlje i kamenje po sucima, optuživši ih da su nepravedno isključili Ryana Babela, a propustili odgovarajuće kazniti startove na Fernandu Torresu i verbalne napade Benficinih igrača na glavnog arbitra ogleda Jonasa Erikssona.

"Luisao je morao dobiti crveni karton kada je s leđa startao na Torresa; bio je to ozbiljniji prekršaj od Babelova navodnog udaranja laktom. Volio bih analizirati i prekid prije toga, a i kasnije prepirke Benficina igrača, koji je već imao žuti karton. Sučevu je odluku teško razumjeti, ali nemoguće promijeniti. Stoga poglede moramo uperiti prema uzvratu na Anfieldu i uz pomoć navijača pokušati izboriti plasman u polufinale. Uvijek je teško trpjeti pogreške na vlastitu štetu, no sada ništa ne možemo promijeniti."

"Razočarani smo jer smo odlično počeli i rano poentirali, te stvorili dobre šanse i s deset igrača. Važno je što smo postigli gol u gostima, sada nam slijedi pokušati isto učiniti na Anfieldu i u konačnici izboriti prolaz u polufinale. Uvijek je teško igrati s igračem manje, no pokazali smo karakter i kvalitetu zbog čega vjerujem da ćemo u uzvratu biti još bolji. O sudačkim odlukama ne bih volio pričati jer je utakmica završena i ništa ne možemo promijeniti. Oni koji su susret gledali na televiziji mogu čak i bolje analizirati neke odluke od nas", rekao je Liverpoolov Lucas Leiva.

Španjolac je više puta zazvao navijačku pomoć u uzvratu u Engleskoj: "Urgiram na navijače da dođu na Anfield i guraju nas prema pobjedi, kao što su to danas radili portugalski simpatizeri. Liverpool ima fantastične navijače koji znaju da će igrači podršku koju im daju opravdati na terenu. Iza nas je sada tek prvo poluvrijeme - čeka nas još uzvratna utakmica i moramo vjerovati u pozitivan rasplet."

Unatoč igranju s čovjekom manje redsi su veoma lako mogli i do boda, da je Fernando Torres bio koncentriraniji u završnici, ili da je pri rezultatu 1:1 realizirao gotovo stopostotnu prigodu. "Zadovoljan sam s obzirom na to da smo gotovo 60 minuta igrali s deset igrača. Imali smo dobre prigode i mogli smo izvući i bolji rezultat, a posebno sam razočaran što smo oba gola primili iz kaznenih udaraca."

"Jedanaesterac je postojao, Liverpoolov me igrač defintivno dotaknuo i omeo. Uzvrat će biti težak jer smo se i s igračem više morali itekako namučiti za pobjedu. Dat ćemo sve od sebe i moramo vjerovati u prolaz", prokomentirao je Aimar.

"Imali smo i više no solidne šanse protiv veoma dobre momčadi, a to mi daje sigurnost da ćemo u uzvratu gledati potpuno drukčiju utakmicu. Uz navijačku pomoć možemo proći dalje", rekao je.

Prije utakmice sezone u Europskoj ligi valja im odigrati prvenstveni ogled protiv Birminghama. "U nedjelju nam slijedi još jedan težak ispit, prije kojeg moramo igrače što bolje pripremiti i vratiti im poljuljano samopouzdanje. Birmingham igra odličnu sezonu i morat ćemo biti na najvišoj razini da im uzmemo bodove."

Benficin je strateg Jorge Jesus, pak, bio oduševljen pobjedom nad engleskim velikanom i optimistično je najavio ponovljeni susret za tjedan dana. "Zaslužili smo pobjedu. Uspjeli smo dvaput zabiti snažnoj momčadi, što smo u osmini finala učinili i Marseilleu. Naučili smo iskoristiti prednost igrača više, otkrio je.

"Dokazali smo jedinstvenost i kompaktnost - to je učinilo razliku na terenu. Pobijedili smo momčad koja u Europi ima veliki kredit i to je dokaz da dobro radimo", kazao je David Luiz.

"Benitez može reći da nam je pomoglo rano Babelovo isključenje i u potpunosti biti u pravu. Od tog smo trenutka zaigrali mnogo ofenzivnije i uspjeli momčadi koja je ove sezone konkurirala i za osvajanje Lige prvaka postići dva pogotka. Ipak, ništa još nije riješeno - svjesni smo da je Liverpool ekipa ogromnih mogućnosti i da u uzvratni susret ne ulazimo s komotnom prednošću."

Koliko je Benfici nedostajao ponajbolji ovosezonski igrač, Argentinac Javier Saviola? "Saviola je igrač koji zna donositi prave odluke. Inteligentan je i uvijek je sposoban iznaći način kako zaobići braniča i postići pogodak. No momčad je pokazala da i bez njega i Di Marije nastavlja pobjeđivati. Ključ je u pristupu utakmici, disciplini i pravoj taktici", odgovorio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2010. u 08:13
    ovaj Lucas Keuva to je neki koji je pobjegao sa indexovog članka ili?????
    Obrisan korisnik