Košarka

Duke uzeo četvrti naslov

Branimir Korać • utorak, 06.04.2010.
Duke uzeo četvrti naslov

Studenti s Dukea sveučilišni su prvaci SAD-a u košarci. U finalnom dvoboju u Indianapolisu svladali su malo sveučilište Butler u infarktnoj završnici sa 61:59...

Duke i Butler odigrali su utakmicu dostojnu NCAA finala. Blue Devilsi su na kraju bili bolji 61:59 i tako uzeli četvrti naslov sveučilišnih prvaka i to sva četiri pod vodstvom velikog Mikea Krzyzewskog.

Protiv Butlera su imali najteži posao u sva četiri finala. Prethodna tri puta su pobjede osiguravali prije samih završnica susreta, no u Indianapolisu, na domaćem terenu Butlera, niti jednom tijekom susreta nisu imali prednost veću od šest poena.

Duke je bez obzira na tijesan rezultat odnio zasluženo pobjedu. Tijekom cijelog susreta bili su u rezultatskoj kontroli i gotovo konstantno vodili, međutim uporni Butler nije se predavao i velikom borbenošću ostajao je u igri.

U samoj završnici Singler je 33 sekunde prije kraja susreta promašio posve otvoren šut kod 60:59 za Duke i Butler je dobio priliku za pobjedu. Međutim, Hayward je krenuo u prodor, pokušao ubaciti preko visokog Zoubeka, ali nije bio precizan.

Zoubek je 3.6 sekundi prije kraja susreta poslan na liniju slobodnih bacanja, ubacio je prvo te namjerno promašio drugo, priskočio je Hayward i nakon prodora s centra pokušao donijeti Butleru produžetak, ali lopta se zaustavila na obruču te su Blue Devilsi mogli započeti sa slavljem.

NCAA prvake za 2010. godinu u ovom susretu su predvodili Kyle Singler s 19 poena i osam skokova te Jon Scheyer s 15 poena i šest skokova. Kod Butlera Hayward i Mack su ubacili po 12 poena.

NCAA finale:
Duke Blue Devils (1) - Butler Bulldogs (5) 61:59.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!