Nogomet

Jurčić: "Idemo u Split pobijediti Hajduk"

Vedran Attias • utorak, 06.04.2010.
Jurčić: "Idemo u Split pobijediti Hajduk"
Foto: Davor Sajko

Dan uoči gostovanja Dinama u Splitu pred sedmu silu došao je trener Dinama Kruno Jurčić i bez skrivanja otkrio kako njegova momčad na najteže gostovanje ide po - pobjedu; finale, ali i pobjedu...

Dinamo u Split putuje u utorak kada će Modri odraditi i trening na kojem neće biti Badelja, Moralesa i Slepičke koji zbog ozljeda ostaju u Zagrebu. Unatoč tome, Dinamo ide na Poljud s jasnom namjerom: "Naša želja u Splitu je pobjeda i finale. Volio bih da utakmica bude nogometna i da bude što manje prekida te situacija kada se ne igra nogomet. Nadam se da ćemo ponovno stvoriti puno šansi, a realizacija će doći", rekao je trener Dinama Kruno Jurčić.

"Fajteri se ne stvaraju nego rađaju tako da taj efekt možemo dobiti izborom, a ne preodgajanjem. Uostalom, tako sam i birao ekipu za Poljud."

Što se tiče raspoloženja u momčadi, sve je jasno: "Igrači su dobro raspoloženi i idemo u Split pobijediti Hajduka" dok sastav - nismo saznali: "Izostanci diktiraju sastav i igrači ga znaju, ali nemam običaj govoriti sastav pa neću niti sada." Tko će biti najveća opasnost za Modre: "Hajduk ima kvalitetnih igrača, a ako bih trebao nekoga izdvojiti to su onda igrači koji su bliže našem golu: Ibričić, Tomasov i Sharbini; oni daju impuls Hajduku kao i Andrić za kojeg ću se definitivno uvjeriti da ne igra tek kada istrčimo", rekao je uz smiješak trener Plavih.

Jurčić je dobro prognozirao kako će se Hajduk u Maksimiru braniti, no strateg Modrih očekuje drugačiji Hajduk u uzvratu: "Moraju odigrati nešto; oni moraju dobiti i očekujem da će nas napasti. Ako imaju problema oko sastava doći će do promjena igrača, ali ne i sustava, a ako ćemo se nadigravati - vjerujem da naše šanse rastu", veli Jurčić pa dodaje: "Neće igrati bez špice i sa tri stopera, ali naravno da uvijek postoji taktika. Igraju u Splitu, imaju 0:0 iz Zagreba i samo sam htio reći kako ne mogu igrati kao u Zagrebu."

"Kada se igra protiv Hajduka - ugođaj je uvijek sličan. Uvijek sam u poziciji da ću biti smijenjen i znam točno što će biti tako da nemam neki specijalan pritisak."

Izostanak Badelja Dinamo će teško nadoknaditi: "On definira našu igru i igrač je kojeg najteže nadomjestimo. Opet, imamo izbor kvalitetnih igrača koji ga možda ne mogu individualno zamijeniti, no u jednoj kombinaciji mogu donijeti isti efekt", kaže Jurčić pa o atmosferi na Poljudu kaže: "Većina igrača je već doživjela atmosferu i znamo što nas čeka. Mi smo igračima ukazali i upozorili ih, ali to je stvar individualne pripreme."

Mladi trener Modrih smatra kako će mu biti lakše pripremiti momčad nego prošle godine kada je njegova momčad na penale osvojila Kup unatoč velikih 3:0 iz prve utakmice: "Moji igrači imaju dosta lagani okidač za opuštanje kada u utakmicu ulaze s prednošću. Mislim da je meni lakše pripremati ekipu za ovu utakmicu nego za uzvrat kada smo donijeli 3:0 iz Zagreba", zaključio je Jurčić uoči puta za Split.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2010. u 14:10
    Ako dinamo ne prodje,opet se po Jurcicu nije igrao nogomet,opet su bili samo tuca i prekidi.Bilo bi mu bolje da se suzdrzi od nekih komentara,brzo ce se vratit na klupu Istre,Slavena i ostalih pa ce promijenit misljenje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2010. u 14:07
    Više mi je puna kapa njega i njegovih "fajtova"...Limitiran igrač,limitiran trener. Nije Dinamo,Slaven Belupo niti Istra(bez uvrede ikom)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2010. u 13:23
    a moj jurčiću ta tvoja realizacija nikako da dođe a tako će i ostat i zato baj baj ti je nakon sutrašnje utakmice
    Obrisan korisnik