Nogomet

Demantirati kuloare

Ivana Strahija, Ivana Jurica • srijeda, 07.04.2010.
Demantirati kuloare
Foto: Martina Japundžić

Varteks i Šibenik u srijedu od 16 sati u Varaždinu igraju uzvrat polufinala Kupa, a oba su kluba željna demantirati igrom glasine o namještanju. Iako je rezultat od 0:0 u Šibeniku na prvi pogled prednost za Varteks, Šibeniku bilo kakav remi donosi finale.

Šibenik je do sada u Varaždinu slavio samo dva puta, a pet je puta uspio izvući remi, no trener Varteksa Samir Toplak uvjeren je da ovog puta Šibenčani neće imati zašto biti zadovoljni. Prvenstvena pobjeda od 5:1 uvelike daje samopouzdanje Varteksu, no svima je jasno da prvenstvo i Kup nisu isto, a kad se u obzir uzme i to da se u redove Šibenika vraćaju neki prvotimci koji su treneru Karačiću nedostajali u subotu, očito je da Varteksu neće biti lako izboriti finale.

Karačić: "Moji igrači će im na terenu uzvratiti fanatičnom borbenošću i ja vjerujem u happy end u našu korist"

Za pobjedu nad Šibenikom Toplak ima vrlo jednostavnu formulu: "Ne smijemo primati jeftine golove poput onog u subotu, kad smo imali više igrača i trebali smo dobro pokrivati obranu. No, ako već logika kaže da golove primamo na postavljenu obranu, onda se nemamo čega bojati i možemo u završnicu napada ulaziti s četiri-pet igrača." To nikako ne znači da će Varaždinci srljati, tim više što su uvjereni da će Šibenik igrati nešto zatvoreniju i oprezniju varijantu.

Dok se Šibeniku igrači vraćaju, Varteksu će nedostajati Golubar, Škvorc i Kvesić. Početna postava bi trebala biti ista kao i u subotu, uz dodatak Jagačića, koji je trenera Toplaka ugodno iznenadio protiv Slavena u prijateljskom susretu.

Mladi Dejan Glavica nada se da će svom prvom golu u dresu Varteksa u srijedu dodati još jedan, a o stanju u varaždinskoj svlačionici je kazao: "Svi smo jako zagrijani za Kup, jednostavno moramo dobiti tu utakmicu i pokazati koliko vrijedimo. Mislim da ćemo sve uspjeti srediti u 90 minuta i da nam 11-terci neće trebati, ipak se moramo odmoriti za subotu", našalio se Glavica.

Nakon teškog poraza u prvenstvenom ogledu Šibenčani su u Varaždin otputovali s ciljem da se svojim domaćinima revanširaju za taj poraz, te da po prvi put u svojoj povijesti izbore nastup u finalu Kupa. Momčad Branka Karačića ohrabrena je povratkom trojice standardnih prvotimaca, ali i vjerom kako se onoliko grešaka u jednoj utakmici ne može ponoviti.

Glavica: "Mislim da ćemo sve uspjeti srediti u 90 minuta i da nam jedanaesterci neće trebati, ipak se moramo odmoriti za subotu"

Pred Šibenčanima je utakmica koja će uvelike usmjeriti njihovu sezonu. U slučaju plasmana u finale Kupa bit će riječ o jednom od najvećih klupskih uspjeha, dok, u suprotnom slučaju, sve ono dobro što su napravili u jesenskom dijelu sezonu vrlo brzo će vjerojatno pasti u zaborav i ponovno će se pričati kako je i ovog proljeća došlo do pada i novog neizlaska u Europu. Stoga će baš uzvratni susret Kupa reći jesu li Modri zaista momčad sposobna izboriti premijerni nastup u europskim natjecanjima.

"Očekuje nas drugačija utakmica od prvenstvene. Oni su u psihološkoj prednosti jer nije lako ni juniorima zabiti pet golova a kamoli momčadi koja je vrlo kvalitetno odigrala veći dio ovogodišnjeg prvenstva. Međutim, mi prihvaćamo izazov, prvenstvena utakmica je iza nas, znamo što nam znači ova utakmica, što nam može donijeti, ali i odnijeti. Ja vjerujem da će donijeti zadovoljstvo igračima, struci, klubu i navijačima koji će bodriti naš klub, a igrači će im na terenu uzvratiti fanatičnom borbenošću i ja vjerujem happy endom u našu korist", kazao je uoči puta u Varaždin trener šibenskog prvoligaša Branko Karačić.

Za razliku od prvenstvenog susreta u sastav se, iako nedovoljni oporavljeni vraćaju Vidić i Bačelić-Grgić, ali i Husmani koji je odradio žute kartone. Karačić ima još dvije dvojbe oko sastava – tko će biti partner Zecu u napadu, a tri su kandidata – Fuštar, Dajić i Božić, odnosno tko će na desni bok – Spahija ili Bulat.

"Mi idemo s ciljem da postignemo gol i tako ćemo se postaviti. Idemo igrati agresivno u sredini terena, čvrsto i odlučno u zadnjoj liniji i sigurno ćemo doći do par prilika gdje bi mogli kazniti Varaždince. Svaka će se greška skupo plaćati i ja vjerujem da ćemo biti koncentriraniji, da ćemo imati veću odgovornost i svaku eventualnu lošu reakciju igrača Varteksa znati iskoristiti i doći do onoga što želimo svi a to je ulazak u finale Kupa", zaključio je trener Šibenika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.04.2010. u 22:33
    Svi kod gos. Toplaka na isplatu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2010. u 19:17
    Toplaaaaaaaaaak! Javi seeeeeeeeeeeeee.
    Obrisan korisnik