Nogomet

Dinamo putuje u Dansku

Mihaela Bradovski, nkzagreb.hr • nedjelja, 11.04.2010.
Dinamo putuje u Dansku

Susretom između pobjednika skupina, mladih sastava Varteksa i Dinama okončana je hrvatska završnica Nike Premier Cupa. Predstavnici Hrvatske na europskoj završnici ovog natjecanja za igrače rođene 1995. godine i mlađe bit će nogometaši Dinama...

Ove su godine najviše vještine u dvodnevnom nadmetanju osam regionalnih pobjednika pokazali igrači Dinama. "Modri" su u finalu, pogocima Crnčevića u prvom te Halilovića iz kaznenog udarca u drugom dijelu, pobijedili vršnjake iz Varaždina.

Valja istaknuti da je momčad Vlade Kasala i Igora Cvitanovića zasluženo pobijedila u finalnoj utakmici te će tako predstavljati Hrvatsku na europskoj završnici u danskom Aarhusu koja je na rasporedu od 29.travnja do 3. svibnja 2010. godine.

Osim momčadi finalista treba spomenuti i sve ostale sudionike. U prvom se to redu odnosi na lanjskog pobjednika, momčad Zagreba, te Rijeku koji su se uz nešto više sportske sreće i snalažljivosti jednako tako mogli naći u finalu.

Zagreb je svoju šansu plasmana u finale prokockao prvoga dana kad je neoprezno s 0:1 izgubio od Varteksa, ne iskoristivši neke vrlo izgledne prilike. Rijeka je svoju priliku propustila na vrlo sličan način protiv momčadi iz Maksimira.

Domaćinu ostaje utjeha što se, nakon organizacije hrvatske završnice, još više približio mogućnosti da na terenima Nogometnog centra Zagrebello bude organizator i one europske iduće godine.

Osim pobjedniku turnira dodijeljene su i nagrade najboljim pojedincima. Ona za najboljeg igrača otišla je u ruke Antonija Magdića (Dinamo), najbolji strijelac natjecanja je Marko Kolar (Dinamo), a najbolji vratar Dario Miškić također iz pobjedničkog sastava. Nagrade su među ostalima uručili igrači Zagreba Jefthon i Škorić te Matej Delač iz Intera.

Treneru momčadi MV Croatia iz Slavonskog Broda, Zemiru Mujčinu pripala je prigodna nagrada kao treneru čija je momčad na turniru imala vrlo primjereno vladanje.

Rezultati utakmica:

Skupina A
NK MV Croatia – NK Neretva 0:0
NK Zagreb – NK Varteks 0:1
NK MV Croatia – NK Zagreb 0:2
NK Varteks – NK Neretva 0:0
NK MV Croatia – NK Varteks 0:1
NK Neretva – NK Zagreb 0:2

Skupina B
HNK Rijeka - NK Dinamo 0:1
HNK Cibalia – NK Dalmatinac 3:1
HNK Rijeka – HNK Cibalia 1:0
NK Dinamo – NK Dalmatinac 3:0
HNK Rijeka – NK Dalmatinac 3:0
NK Dinamo – HNK Cibalia 4:0

Finalna utakmica: Varteks - Dinamo 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!