Rukomet

Viborgu i Oltchimu prednost

Željko Kubatka • ponedjeljak, 12.04.2010.
Viborgu i Oltchimu prednost

U prvim polufinalnim ogledima Lige prvakinja danski Viborg je osigurao zalihu od šest golova, dok su Györ i Oltchim odigrali neriješeno...

U prvom polufinalu danski Viborg je ugostio norveški Larvik. Prvo poluvrijeme skandinavskog dvoboja je proteklo u ravnopravnoj igri, pa je tako i završio s poravnatim rezultatom 13:13.

Čvršćom obranom i golovima iz kontranapada Viborg uspijeva završiti utakmicu sa šest golova prednosti. Linn Sulland s osam golova je bila najbolji strijelac Larvika. Henriette Mikkelsen je zabila šest puta za Viborg.

Skandinavski susret je označio i povratak jedne od ponajboljih svjetskih rukometašica i prošlogodišnje najefikasnije rukometašice u Ligi prvakinja Grit Jurack nakon samo dva mjeseca od poroda, mama Jurack je postigla tri gola. I druga Njemica u Viborgu se vratila na parket, Anja Althaus je nakon šest tjedna zaliječila ozljedu koljena i s pet golova učestvovala u pobjedi Viborga.

U Györu je pred prepunom dvoranom i s bučnom podrškom tijekom svih 60 minuta utakmice uzavrelih mađarskih navijača domaća ekipa izvukla samo bod pred uzvrat u Valcei. Mađarsko–rumunjski susret obilježile su obrane koje su odradile najveći dio posla. Niti jedna ekipa se nije istakla s prevelikom efikasnošću u čemu prilog govori da je za mađarski tim najbolji strijelac bila Simona Spiridon s pet golova, a na drugoj strani najuspješnija Rumunjka Julia Puscasu je zabila isto toliko golova.

Ekipe su se mijenjale u vodstvu da bi se u zadnje dvije minute ušlo s prednošću od dva gola za gošće. Poslije isključenja za Oltchim mađarski sastav postiže dva gola i izjednačava, a Rumunjke propuštaju iskoristiti zadnji napad za osvajanje i drugog boda.

Uzvratne utakmice se igraju za tjedna dana u Larviku i Valcei.

Liga prvakinja - Završnica

polufinale

Viborg27:21Larvik HK
Győri Audi ETO KC25:25Oltchim
Larvik HK27:26Viborg
Oltchim24:20Győri Audi ETO KC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!