Zimski sportovi

Nika Fleiss okončala karijeru!

Antonija Pavlić • utorak, 20.04.2010.
Nika Fleiss okončala karijeru!
Foto: Bojan Koprivica

Hrvatska skijašica Nika Fleiss odlučila je skije staviti u "arhivu" i okončati profesionalnu karijeru, nakon što ju je vodstvo Hrvatskog skijaškog saveza zbog redanih loših rezultata izbacilo iz A reprezentacije...

Sastanak alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza (HSS) donijelo je odluku da se iz financijskog programa izostave čak petorica skijaša i(li) skijašica, a među njima i nekada druga slalomska violina hrvatske, Samoborka Nika Fleiss.

Zbog sve veće nestašice novca predsjednik Stjepan Puhak, direktor alpskih reprezentacija i ski poola Vedran Pavlek, te šef domaćih natjecanja Reno Fleiss, kojima su mandati produženi do 2014. godine, odlučili su novac ulagati opreznije i razboritije, te ga dati onima koji su to svojim rezultatima posljednjih godina i zaslužili.

Ekipa Ivice Kostelića tako je, primjerice, ostala nepromijenjena, pače, s najboljim će hrvatskim skijašem od sljedeće sezone putovati i drugi serviser Danijel Andesilić, a 24 sata na dan na raspolaganju će mu biti i fizioterapeut Zoran Pršo. Za dodatnu brigu oko skija na raspolaganju će mu stajati i slovenski stručnjak Mitja Župan, dugogodišnji suradnik tvrtke SWIX, proizvođača skijaškog voska.

Natko Zrnčić-Dim i Tin Široki također će nastaviti s natjecanjem u okvirima reprezentacije, a imat će i potporu novog servisera Žiga Rosine. Potporu su od saveza primili i najbolji mladi skijaši - Filip i Tamara Zubčić, Sebastijan Brigović i Filip Tudor, koji su napredovali u statusu i s njima se u sljedećem olimpijskom ciklusu namjerava posebno raditi i pokušati maksimalno razviti njihove ogromne potencijale.

Loše su vijesti, pak, dočekale Niku Fleiss, Mateu Ferk, Sofiju Novoselić, Danka Marinellija i Ivana Ratkića, na koje se više ne računa i koji će profesionalno ogledavanje snaga moći nastaviti jedino u vlastitom aranžmanu.

HSS je tom mjerom zapravo samo "pogurao" odluke o okončanju karijere pojedinaca, čiji su rezultati već nekoliko godina u silaznoj putanji i kroz cijelu sezonu sve više i više padaju u prezentacijama. Skije su o klin tako objesili Nika Fleiss i Ivan Ratkić, a o istome još promišljaju Danko i Matea Ferk. Sofija Novoselić najavila je kako će nastaviti skijati u vlastitom aranžmanu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ian wright21.04.2010. u 17:15
    slatka, mala plava Nika iz Samobora... nema frke, nova karijera u reality-tv pocinje...
    ian wright
  • Obrisan korisnik21.04.2010. u 14:15
    Koliko sam god cijenio Janicu zbog njenog životnog puta i okolnosti, toliko sam i prezirao sve ove ostale koji su se prikačili u to kolo. Ajde još je ova Flajs nešto i pokazivala dok se nije počela bavit jahanjem, ali naježim se kad čujem za nekakvu Sofiju Novoselić i slične stipendiste HOO-a koji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2010. u 14:13
    sad se ona isčuđava zašto su ju maknuli iz reprezentacije! za nepovjerovat! 2003-04 je iskoristila krizu u ženskom slalomu i ušla u 10. to joj je bio vrhunac, poslije samo loši rezultati koji su prikrivani pričama o ozljedama i bolestima. uvjeti koje je imala trebali su bit dovoljni za top 15 u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2010. u 06:58
    A naslova članka"POTRES U SAVEZU",kakav potres,što su ljudi odlučili prestati financirati sportaše koji ne daju rezultat i ta sredstva namijeniti skijašima koji dolaze i možda imaju perspektivu. Sasvim logičan potez.Bravo!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2010. u 23:32
    i ja velim
    Obrisan korisnik