Nogomet

Bayern u lovu na osmo finale

Nikola Vlahović • srijeda, 21.04.2010.
Bayern u lovu na osmo finale
Foto: EPA

Večeras će na Allianz Areni svoju prvu utakmicu polufinala Lige prvaka odigrati Bayern München i Lyon. Bavarcima će to biti 13. put da se nalaze u polufinalu najelitnijeg klupskog natjecanja dok se Lyon prvi put plasirao u polufinale. Klub iz Münchena u finalu Lige prvaka do sada je sudjelovao sedam puta.

Bayern München drži vrh Bundeslige i nakon visoke pobjede u prošlom kolu nad Hannoverom od 7:0, pun samopouzdanja dočekuje goste iz Francuske. S druge strane Lyon je u prošlom kolu francuskog prvenstva odigrao 2:2 s Bordeauxom i tako se još više udaljio od naslova.

Vjerojatni sastav Bayerna

Domaći trener Louis van Gaal odlučio je na teren poslati formaciju 4-4-2. Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Contento - Robben, Schweinsteiger, Pranjić, Ribery - Olić, Müller

Međutim, dvije utakmice polufinala Lige prvaka su sasvim nešto drugo. Što se tiče dosadašnjeg iskustva igranja u završnici Lige prvaka u velikoj prednosti su Bavarci. Naime, Bayernu je ovo 13. put da se nalazi u polufinalu Lige prvaka dok je Lyon prvi put izborio ulazak među četiri najbolje europske momčadi. Nijemci su u polufinale došli preko Manchester Uniteda, a za njihov uspjeh najzaslužniji su Ivica Olić i Arjen Robben. Lyon je polufinale izborio preko Bordeauxa, a u uzvratnom susretu kojeg je Lyon izgubio 1:0, posebno se istaknuo vratar Hugo Lloris.

Trener Lyona, Claude Puel, vjeruje da njegova momčad može odigrati dobru utakmicu i da imaju isto šanse kao i Bayern da odu u finale. "Mnogi govore da je polufinale kraj za nas, međutim, ja ne mislim da je tako. Očekujem dvije utakmice protiv jakog protivnika i nadam se da ćemo odigrati najbolje što možemo. U posljednje vrijeme pružamo dobre igre, a u polufinalu Lige prvaka sve je moguće i mislim da imamo iste šanse kao Bayern. Bayern je odlična ekipa koja ima jaki karakter i odlične individualce", rekao je trener Lavova.

Vjerojatni sastav Lyona

Trener Lyona Claude Puel u večerašnju utakmicu krenut će s jednim napadačem, ali sa zgusnutim veznim redom u formaciji 4-3-2-1. Lloris - Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho - Källström, Makoun, Bastos - Pjanić, Delgado - Lisandro

Iz redova Bayerna veoma respektiraju momčad Lyona jer znaju da se radi o neugodnoj ekipi koja je izbacila veliki Real Madrid. "Svi naši igrači su spremni. Lyon ima jako dobru momčad, vrlo su organizirani i njihova obrana je uvijek na pravom mjestu. Međutim, mi ćemo pokušati nametnuti našu igru i naš stil. Nama će sigurno nedostajati naš kapetan Mark van Bommel, ali mi imamo dovoljno dobrih igrača da ga zamijene", objasnio je pomoćni trener Bayerna Andries Jonker.

Što se tiče igračkog kadra za večerašnju utakmicu mnogo problema ima gostujući trener. Lyon neće moći računati na Françoisa Clerca, Joana Hartocka, Mathieua Bodmera i Boumsonga. Osim tih izostanaka, zbog žutih kartona, suspenzija prijeti još sedmorici igrača Lyona, a to su: Cissokho, Cesar Delgado, Maxime Gonalons, Kim Källström, Cris, Miralem Pjanić i Toulalan.

Van Buyten o utakmici

Bayernov stoper Van Buyten nada se pobjedi svoje momčadi, ali poziva na oprez. "Pokušat ćemo osvojiti što više trofeja ove sezone. Naša motivacija je na najvećem nivou, međutim, moramo biti oprezni jer je Lyon fokusiran samo na Ligu prvaka. Njihova obrana je odlično organizirana i brzo se transformiraju u napad. Moram reći i da imaju vrhunskog golmana koji spada među najbolje vratare u Europi", rekao je 32-godišnjak.

S druge strane Bavarci nemaju većih problema oko sastava. Zbog žutih kartona Louis van Gaal neće moći računati na kapetana Marka van Bommela i Holgera Badstubera, dok su svi ostali igrači spremni za utakmicu. Umjesto Van Bommela u početnoj momčadi Bayerna najavljen je Danijel Pranjić koji se mora čuvati žutog kartona, jer ukoliko zaradi žuti neće moći nastupiti u uzvratnoj utakmici.

Francuzima će najveću opasnost predstavljati trojac Robben - Ribery - Olić koji igra u odličnoj formi, a Olićeva brzina zasigurno će mnogo namučiti Lyonove stopere. Hrvatski reprezentativac zajedno je s Robbenom doveo svoj klub u polufinale Lige prvaka, a mogu li već večeras "rezervirati" kartu za Madrid ostaje nam vidjeti.

Lloris o utakmici

Vratar Lyona Hugo Lloris priznaje da njegova momčad mora odigrati dvije vrhunske utakmice ako želi u finale. "Bayern je vrlo snažna momčad koja ime nekoliko odličnih igrača poput Robbena i Riberyja. Izbacili su Juventus, Fiorentinu i na kraju Manchester United. U svim tim utakmicama pokazali su koliko su jaki. Moramo biti posebno koncentrirani u obrani i ako želimo finale onda trebamo odigrati dvije vrhunske utakmice", zaključio je Lloris.

Obrana Bayerna mora posebnu pozornost obratiti na veznjaka Lyona Pjanića i napadača Lisandra. Naime, Pjanić je do sada postigao četiri gola u Ligi prvaka, a Lisandro tri. U vezni red Lyona nakon ozljede vraća se i Jean Makoun, koji je vrlo važan kotačić u momčadi francuskog prvoligaša.

Zadnji put ova dva kluba snage su odmjerili 2008. godine. Prva utakmica također se igrala u Münchenu, a rezultat je bio 1:1. Međutim, u uzvratu je Bayern slavio rezultatom 3-2.

Liga prvaka, polufinale, prvi susret, Allianz Arena: Bayern München - Lyon 20:45 h

Liga prvaka - završnica

polufinale

Inter3:1Barcelona
Bayern1:0Lyon
Lyon0:3Bayern
Barcelona1:0Inter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - završnica

polufinale

Inter3:1Barcelona
Bayern1:0Lyon
Lyon0:3Bayern
Barcelona1:0Inter

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2010. u 08:54
    auf gehts bayern...
    Obrisan korisnik