Liga prvaka - završnica, polufinale, 27.04.2010, 20:45 h
Lyon
Lyon 0:3 Bayern
Bayern

Video: Savršeni hat-trick Olića za finale!

Marin Pintur • utorak, 27.04.2010.
Video: Savršeni hat-trick Olića za finale!
Foto: EPA

Kratki opis uzvratnog dvoboja polufinala Lige prvaka bi mogao glasiti ovako – fenomenalni Ivica Olić! Naime, hrvatski je reprezentativac s tri pogotka odveo Bayern u finale najvećeg klupskog natjecanja. Ali to nije sve, Olić je ta tri pogotka postigao na tri različita načina, desnom, lijevom nogom i glavom...

Dvoboj je otvoren velikom prilikom za Bavarce. Po svojem običaju, Ivica Olić je ukrao loptu Crisu na lijevoj strani Lyonove obrane. Naš je reprezentativac uputio odličnu povratnu loptu za svog partnera u napadu Thomasa Müllera. Iako se očekivalo sigurno vodstvo Bayerna, Müller je s desetak metara pucao malo pored gola.

Početak utakmice je ponudio vrlo živahnu igru, međutim, bio je primjetan oprez kod obje momčadi. Müller se u 10. minuti našao u još jednoj dobroj situaciji, ali se rezutat nije mijenjao. A tada na scenu stupa Ivica Olić, ljubimac navijača u praktički svim klubovima gdje je igrao. Nakon duge akcije u 26. minuti, Müller je odlično uposlio Olića u kaznenom prostoru Francuza, a ovaj je iz okreta udarcem desnom nogom doveo Bayern na prag velikog finala Lige prvaka.

Do kraja poluvremena Bayern je izveo nekoliko dobrih kontra udara, ali je uvijek nedostajalo zadnje dodavanje za dolazak u priliku. Lyon je uspio zaprijetiti samo jednom, u 31. minuti kada Bastos iz odlične situacije puca pored Buttovih vrata.

Ista priča viđena je i u drugom dijelu. Bayern je bio bolji protivnik, kontrolirao igru i totalno neutralizirao sve Lyonove prijetnje. U 50. minuti za domaće je bolje mogao reagirati Gomis, a tri minute kasnije lijepo je s 25 metara iz voleja pucao Schweinsteiger, preko gola. Gosti su u 57. minuti bili dvaput blizu pogotka. Prvo je Lloris obranio udarac Robbena, da bi nakon izvedenog udarca Olić koji centimetar zakasnio na ubacivanje.

Nakon točno sat vremena igre, stigla je i definitivna odluka o finalistu. Doduše, ne pogotkom, nego isključenjem Crisa. Brazilac je uspio u istoj minuti dobiti dva žuta kartona. Prvi je zaslužio oštrim prekršajem na Oliću, da bi nakon toga učinio veliku glupost ironično zapljeskavši sucu koji je to kaznio drugim žutim kartonom.

Polako, ali sigurno, Ivica Olić postaje legenda Bayerna. Novi pogodak našeg napadača viđen je u 67. minuti dvoboja nakon odlične asistencije Altintopa. Ivica je preciznim udarcem, ovog puta lijevom nogom, matirao Llorisa i tako apsolutno zaslužio status igrača utakmice.

Razdoblje do kraja utakmice prošlo je u totalnoj dominaciji Bavaraca. Nakon što su prilike propustili Robben i Olić, novi pogodak stiže u 78. minuti. Nije teško pogoditi tko je zabio taj zgoditak. Ivica Olić je vjerojatno doživio najveću večer u svojoj karijeri postigavši hat-trick u polufinalu Lige prvaka. I to ne bilo kakav, nego savršeni hat-trick! Nakon pogodaka desnom i lijevom nogom, treći pogodak je Olić postigao glavom nakon ubacivanja Lahma i time zaslužio velike ovacije svojih navijača.

Stadion Gerland u Lyonu je očito mjesto velike sreće za hrvatske nogometaše. Nakon najveće pobjede nad Njemačkom 1998. godine, na tom je stadionu i Ivica Olić doživio svoje zvjezdane trenutke. Bayern je postao prvi finalist ovogodišnje Lige prvaka, dok je Lyon svoj vrhunac forme očito doživio prije nekoliko mjeseci.

Liga prvaka - završnica

polufinale

Inter3:1Barcelona
Bayern1:0Lyon
Lyon0:3Bayern
Barcelona1:0Inter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj28.04.2010. u 12:57
    kakva šteta da nas nema u j. africi tam bi olinho bio gl. zvijezda. ajmo ivica postigni još 2, 3 u finalu i prestigni messija!
    Mihalj
  • Obrisan korisnik28.04.2010. u 09:39
    Olicu, svaka ti cast! Svojim golovima u kljucnim utakmicama (protiv Haife, Juventusa, Man Utd-a, Lyona) si dao najveci doprijenos tome da Bayern ulazi u finale! I samo zbog tebe mi je zao da Hrvatska nece igrat na ovom SP-u, nalazis se u zivotnoj formi, i uvjeren sam da bi u Juznoj Africi bio jedan... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Dropshotski28.04.2010. u 01:18
    IVICA OLIĆ - Sin Vjetra - Munja - Flash - ne smeta mu ni kopačkom oljuštena glava - nevjerojatan igrač i čovjek. Ustvari itekako vjerojatan, samo se nabilo ljudima drugačije uvjerenje - ali to je neka druga priča. Naklon do poda Oliću. Igrači Lyona jednostavno nisu bili psihički spremni za... [više na forumu]
    Dropshotski
  • Obrisan korisnik28.04.2010. u 01:12
    da nema lea messija uopće nebi bilo dvojbe tko je najbolji igrač lige prvaka ove sezone, ovako dvojba ipak ostaje. ali ne uđe li barca u finale, oliću MORA pripasti taj naslov.sam je izbacio juventusa, manchestera i sad lyon. naklon do poda, ivice, zaslužio si uživati u svojoj majstoriji.
    Obrisan korisnik
  • beaver27.04.2010. u 23:46
    Lyon potpuno deklasiran! Momcad koja je izbacila Real je bila na koljenima obje utakmice protiv Bayerna. Odlicna predstava totalnog nogometa Van Gaala okrunjena tricom Ivice Olica koji jos jednom potvdjuje da se radom i zalaganjem sve moze postici u zivotu. Jedini igrac uz Del Pjira da zabije tricu... [više na forumu]
    beaver