Nogomet

Olić: "Iznenadio sam samog sebe!"

Marin Pintur • utorak, 27.04.2010.
Olić: "Iznenadio sam samog sebe!"
Foto: EPA

Nakon što je odigrao glavne uloge u izbacivanju Juventusa i Manchester Uniteda iz natjecanja, Ivica Olić se uspio riješiti i Lyona....

Ovosezonski junak Bayerna je nedvojbeno naš Ivica Olić. Hrvatski reprezentativac odigrao je još jednu maestralnu utakmicu i odveo svoju momčad u veliko finale Lige prvaka. "Nisam mislio da mogu postići tri gola večeras, tako da moram priznati da sam iznenadio i samog sebe. Ipak, odigrali smo izvanrednu utakmicu, tako da je i meni bilo lakše. Pokazali smo da smo odlična momčad", rekao je Olić nakon dvoboja.

Kapetan Bayerna Mark van Bommel će u slučaju Bayernovog osvajanja Lige prvaka biti taj koji će prvi visoko podignuti pehar namijenjem pobjedniku. "Uspjeli smo odigrati agresivan pritisak na igrače Lyona. Iako je u prvom poluvremenu bilo dosta teško, na kraju smo zaluženo uvjerljivo slavili. Vjerujemo u sebe i možemo do naslova prvaka Europe", riječi su kapetana van Bommela.

Louis van Gaal je došao u priliku postati treći trener u povijesti koji će s dva različita kluba postati prvak Europe. Nakon Ajaxa 1995. godine, Nizozemac će 22. svibnja povesti nogometaše Bayerna u pohod na titulu. "Eto, u finalu smo i siguran sam da možemo pobijediti bilo kojeg protivnika. Danas smo stvarno odigrali jako dobro", izjavio je vrhunski nizozemski trener.

Maxime Gonalons odigrao je cijeli susret i zaradio žuti karton. "Bayern je danas bio puno bolji, a nama prostaje okrenuti se domaćem prvenstvu gdje moramo uloviti plasman u Ligu prvaka", kratak je bio mladi Francuz.

Predsjednik Lyona Jean–Michel Aulas nastojao je gledati na pozitivniji dio priče. "Ove smo sezone napravili iskorak jer smo po prvi puta došli do polufinala Lige prvaka. Nažalost, dalje nismo mogli, Bayern je ipak pokazao više. Lyon je veliki klub i moramo držati glavu visoko, čak i nakon ovakvih poraza", poručio je Lyonov gazda.

Liga prvaka - završnica

polufinale

Inter3:1Barcelona
Bayern1:0Lyon
Lyon0:3Bayern
Barcelona1:0Inter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj28.04.2010. u 16:36
    ma ide i meni to na živce to ti pričaju isti oni koji su ga pljuvali a sad su mu najveći fanovi. donedavno su svi govorili da nema pojma i da sam trči ko muha bez glave po terenu. a tip di je god igrao je zabijao i bio ljubimac navijača. što se tiče olića on se svojim radom i strpljenjem izdignuo... [više na forumu]
    Mihalj
  • cameosis28.04.2010. u 13:20
    mihalj, ma ide mi na živce ono debilno laprdanje da je olić samo zahvaljujući radu i upornosti stigao tamo gdje je sad -- kao da druig na tom vrhunskom nivou ne rade i treniraju cijelo vrijeme kao ludi. olić nije messi, ali nije ni robben messi. ako netko i dalje tvrdi da olembe nije vrhunski... [više na forumu]
    cameosis
  • Mihalj28.04.2010. u 12:56
    cameosis uvijek ćeš nać dežurne kritičare i tipične hrvate koji će ti reć nešto tipa olić je slučajno to zabio ili ima sreće ili svejedno nema pojma. o tempora o mores
    Mihalj
  • cameosis28.04.2010. u 08:24
    i sad da se još jedan glupan javi i kaže da je olić limitiran. taj može sve sa balunom i još uz to ima vrhunsku brzinu! svaka ti dala, olembe!
    cameosis
  • Obrisan korisnik28.04.2010. u 00:36
    respekt, respekt, respekt
    Obrisan korisnik