Nogomet

"Realno, bez dramatičnih komentara"

Borna Rupnik • četvrtak, 22.04.2010.
"Realno, bez dramatičnih komentara"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Milan Badelj ove je godine jedno od prvih imena Dinamovog sastava, koji nije uspio obraniti duplu krunu, no suvereno kroči prema petom uzastopnom naslovu prvaka države...

Dinamo je na korak do obrane prvenstvene titule, a Milan Badelj ne bježi od priča da zagrebačka momčad trenutačno ne oduševljava igrom. Međutim, svjestan je da su i takva razdoblja sastavni dio nogometa.

"To su normalne situacije. Nisu ugodne, ali događaju se. Razlozi mogu biti različiti, a pojavljuje se i nervoza među igračima. No, nema potrebe koncentrirati se na negativnosti - svi imaju uspone i padove, pa tako i mi. Proći će, uvjeren sam u to", objasnio je mladi Dinamov veznjak.

Leandro Cufre: "Milan Badelj će biti vrhunska klasa. Mlad je, želi napredovati i jako je inteligentan. Mnogo priča sa mnom, sve ga zanima, želi čuti moja iskustva iz klubova u kojima sam igrao. Super je tip i pred njim je velika, velika karijera".

Milan Badelj: "Cufre je osoba o kojoj nitko jednostavno ne može reći ništa loše. To je toliki pozitivac, koji svojim znanjem, iskustvom i karakterom puno pomaže svima u svlačionici. Leandro ima znanje, iskustvo, inteligenciju, a sve ga to čini kompletnom osobom. Dakle, njega mogu slijediti samo riječi hvale. A kad ti takva osoba komplimentira, onda to itekako puno znači. Njegove rečenice mi gode, ali naravno, ja mislim da mogu biti još bolji i čeka me još puno rada i usavršavanja".

"Ne mogu se složiti s pričom koja se danima povlači po medijima oko stanja u momčadi. Treba biti samokritičan, ali ništa nije crno-bijelo, pa ni našu igru ne treba tako gledati. Nismo sjajni, ali nismo ni toliko loši. Treba realno govoriti o cjelokupnom stanju ekipe, ali bez dramatičnih komentara. To nikome ne treba", nastavio je u razgovoru za stranice svog kluba.

Zato će se Badelj usredotočiti na prvu sljedeću utakmicu svog kluba, onu kod Cibalije: "Čeka nas jedno od neugodnijih gostovanja. Cibalia je pokazala kvalitetu i neće im nedostajati želje za pobjedom - svakom je utakmica protiv Dinama dodatan motiv. Međutim, ne sumnjam u nas i osvajanje boda kojim ćemo osvojiti naslov".

Kako su mu misli okrenute prema Vinkovcima, nije želio mnogo vremena trošiti na predstojeći ogled s Hajdukom, koji posebnu težinu dobiva nakon što su ga Splićani izbacili iz Kupa. "Hajduk je tek za dva tjedna, imamo još posla do derbija. A u Kupu smo 'zeznuli', krivo mi je zbog toga", kaže.

"Sezona nam je zbog toga samo polovično uspjela, ali nećemo žaliti. Praktično smo već osigurali naslov prvaka i moramo biti zadovoljni time", dodaje Badelj.

Svojim igrama i dalje privlači pažnju: "Uvijek može bolje i nastavljam u tom smjeru. Čeka me još učenja, rada, vježbe i svega ostalog. Istegnuće zadnje lože nije bilo ozbiljno, dobro sam i spreman za nove izazove".

Osvrnuo se naposljetku i na tribine: "Treba shvatiti navijače i njihovo nezadovoljstvo, ali treba shvatiti i nas. Tako će i jednima i drugima biti lakše. Nama uvijek treba njihova potpora i nadam se da će ostati uz nas, podupirati nas i kada ne bude lako. Možemo im obećati i još mnogo dobrih stvari i zajedničkih veselja. Neka vjeruju u naše zajedničke uspjehe".

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!