Rukomet

Podravkašicama 16. trofej

Željko Kubatka • nedjelja, 25.04.2010.
Podravkašicama 16. trofej
Foto: Kristijan Komarica

U finalu Kupa za rukometašice sastale su se dvije najjače hrvatske ekipe, Podravka Vegeta i Lokomotiva. Boljom i efikasnijom igrom u drugoj polovini utakmice Koprivničanke su po 16. put podigle pehar pobjednika Kupa…

Početak 19. finalne utakmice Kupa za rukometašice pripao je Podravci koja je poslije početnih 3:0 u 15. minuti vodila 7:3. Koprivničanke su u finalu nastupila bez svoje ponajbolje vanjske rukometašice Andreje Penezić. Ona je u jučerašnjoj polufinalnoj utakmici slomila palac i neće je biti tri tjedna na rukometnim terenima.

Lokosice su puno griješile u napadu, bez pravog rješenja na obranu Podravke. Trener Lokomotive Nenad Šoštarić uzima time out nakon čega je zagrebački napad znatno popravio efikasnost. Istakla se i golmanica Jelena Piršl zaustavljanjem udaraca vanjske linije Podravke.

I Zdravko Zovko je bio prisiljen uzeti odmor jer je Lokomotiva došla na samo gol minusa s tri postignuta gola u nizu. Ipak i dalje je bio prisutan problem grešaka i neučinkovitog napada pa je Podravaka na odmor otišla s prednošću od tri gola.

Kao po običaju Podravka je u drugom dijelu slomila otpor svojih protivnica dobrom obranom u kojoj su se isticale Andrea Šerić i Marijana Tarle. U napadu Maja Kožnjak i posebno raspoložene Svitlana Pasičnik podižu prednost za Podravkašice.

Lokomotivine rukometašice nisu mogle dati gol ni s crte od sedam metara. Samo jedna gol iz četiri pokušaja. Prvi put +5 za Podravku je bilo u 40. minuti s čime je pobjednik finala bio poznat. Zagrepčanke su se u zadnjih deset minuta potpuno predale i dopustile Podravci da ostvari uvjerljivu pobjedu.

Najefikasnije rukometašice finala su bile Svitlana Pasičnik s devet golova. Po šest zgoditaka za Podravku su dale Maja Kožnjak i Ivana Petković. Aneta Peraica i Nikica Pušić su zabile po pet puta za Lokomotivu.

U ne baš kvalitetnom finalnom dvoboju Podravka Vegeta je 16. put pobijedila u Kupu, tri preostala trofeja je uzela Lokomotiva. Rukometašicama Podravke Vegete pehar je uručio predsjednik HRS-a Sandi Šola. Na finalnoj utakmici smo mogli primijetiti novog predsjednika Uprave Podravke Vegete Krunoslava Bešvira što je još jedan pokazatelj da je koprivnički klub prevladao krizu i da mu nastupaju bolji dani.

Zdravko Zovko za HTV je izjavio: "Imali smo više kvalitetnih rezervnih igračica na klupi i igrali smo u istom ritmu svih 60. minuta što je presudilo pobjednika. Čestitam svojim igračicama koje su uspjele pobijediti i nakon ozljede Andreja Penezić. Za mene su najbolje rukometašice završnice Kupa su bile naša golmanica Ivana Jelčić i Svitlana Pasučnik."

19. Kup Hrvatske za rukometašice, finale:
Podravka Vegeta – Lokomotiva 29:22 (10:7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!