Rukomet

HSV dobio prvu

Ivana Strahija, Mihaela Bradovski • nedjelja, 25.04.2010.
HSV dobio prvu
Foto: Davor Sajko

S četiri gola više HSV je u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka bio bolji od španjolskog Ciudad Reala, Barcelona je uvjerljivo svladala Veszprem, dok će Kiel uzvrat na domaćem terenu dočekati s pogotkom prednosti...

Baš kako je najavio Igor Vori, HSV je dobio prvu utakmicu Lige prvaka. Nijemci su od Španjolaca bili bolji s 26:22, na poluvremenu 11:8. Dobar je to zalog za uzvrat u Španjolskoj, koji se igra 2. svibnja.

Prvo odvajanje gosti su postigli pri rezultatu 4:6, no HSV je uskoro postigao tri pogotka u nizu i prednost prebacio u svoju korist. Četiri minute prije kraja prvoga dijela na semaforu je stajalo izjednačujućih i očekivano niskih 8:8.

Njemački je sastav na odmor ipak otišao s opipljivom prednosti, +3 dalo je domaćima nadu kako bi i sam kraj susreta mogao završiti njihovim slavljem. U prvih pola sata, od četiri se hrvatska igrača tek Domagoj Duvnjak upisao u strijelce.

U nastavku je Duvnjak ostao na tom jednom pogotku, no u strijelce se tri puta upisao Vori, te dva puta Lacković čime su i oni pogurnuli svoju momčad prema pobjedi. Rukometaši HSV-a svoju su prednost početkom nastavka dodatno povećali, prvo na 14:9, a zatim i na 16:10. Najveći je to zaostatak koji je Ciudad morao loviti.

Do kraja susreta domaći je sastav uspješno sačuvao prednost i u Španjolsku će otputovati s četiri pogotka prednosti. Petar Metličić postigao je jedan pogodak, sa sedam pogodaka istaknuo se Abalo, tok je Šterbik upisao 16 obrana.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bio je Lindberg sa sedam pogodaka, dok je vratar Sandstrom 13 puta sačuvao svoju mrežu, tri puta nakon udaraca sa sedam metara.

U drugom današnjem susretu četvrtfinala Barcelona je s 33:27 bila bolja od Veszprema, čime Mađare u uzvrat čeka jako težak posao.

Barcelona je prvi četvrtfinalni susret apsolvirala bez većih muka, prednost stečenu na samom početku (3:2) održavala je do kraja prvoga dijela (17:15), da bi u idućih pola sata igre još malo podigla ritam i navijače razveselila +6 pobjedom.

Mađarski sastav najslabije je na Barceloninu igru odgovorio sredinom nastavka kada su domaći upisali najveću prednost - 27:20. Renato Sulić u poraz svoje momčadi ugradio je sedam pogodaka i time mu je pripao naslov najboljeg strijelca Veszprema.

U prvo ime Barcelone s 13 se pogodaka prometnuo Juanin, dok su Tomas, Nagy i Hansen postigli po četiri.

Najizjednačeniji susret današnjeg dana bio je onaj između dvije njemačke momčadi, Rhein-Neckar Löwena i Kiela. Gostujući je sastav tokom većeg dijela utakmice imao prednost od jednog odnosno dva pogotka prednosti; najveća je bila ona iz 19. minute (11:8).

Domaći su rukometaši u nastavku, u periodu od deset minuta, uspjeli upisati seriju od pet pogodaka no niti to im nije bilo dovoljno da iskoriste prednost domaćeg terena i na uzvrat otputuju s pozitivnim rezultatom.

U posljednjih se pet minuta ušlo s rezultatom 25:25, a za pogodak su s(p)retniji bili rukometaši Kiela. Najbolji u sastavu pobjednika bio je Jicha sa osam pogodaka, dva više postigao je Bielecki na suprotnoj strani.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

HSV Hamburg26:22Atletico de Madrid
Rhein-Neckar Löwen28:29Kiel
Barcelona33:27Telekom Veszprem
Čehovski Medvedi32:27Montpellier
Montpellier32:27Čehovski Medvedi
Telekom Veszprem33:34Barcelona
Kiel31:30Rhein-Neckar Löwen
Atletico de Madrid35:27HSV Hamburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2010. u 04:07
    pozitivno drska osoba i odličan pivot!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2010. u 04:07
    pokupio auto siguran sam da bi bio pivot u rangu Knudsena i to najmanje u rangu toga danca!!samo kad se sjetim Voria na EP u Sloveniji 2004,odigrao je 10-ak minuta na cijelom EP,i bio užasno loš.Tada su svi rekli nikada od jnjega igrača,na sreću pa tako nije bilo.Ali žao mi je Renata,on je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2010. u 04:04
    Sulić jest teška osoba,ali za one hdz-eove klaune Gopca i Golužu je anđeo,mogao je on nama itekako pomoći do Lonodna.Marić po talentu puno više obećava od Sulića,ali Marinu je tek 19 godina!!Uostalom Vori je profitirao i postao ponajbolji svjetski pivot,upravo na nesreći Sulića.Da Renata nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2010. u 23:35
    ljimi pojma nemaš.. a šta će mu sulić molim te?? pored muse i marića neam šta tražiti a i sulić je teška osoba.. s njim je uvjek bilo problema..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2010. u 23:16
    pa ti i dalje nemoj zvat sulica smrade mali
    Obrisan korisnik