Rukomet

Ciudad Real kao od šale

Mihaela Bradovski • nedjelja, 02.05.2010.
Ciudad Real kao od šale
Foto: Davor Sajko

Poznati su svi sudionici polufinala Lige prvaka rukometaša. Ranije su ga dohvatili Barcelona i Čehovski Medvedi, a danas je to pošlo za rukama i Kielu i Ciudad Realu. Kiel je u dvije utakmice tijesno svladao Rhein-Neckar Löwen dok je Ciudad Real nakon poraza 22:26 u uzvratu pregazio HSV s 35:27...

Iako su iz prvog susreta u Španjolsku donijeli četiri pogotka prednosti, rukometaši njemačkog HSV-a nisu uspjeli osigurati mjesto u polufinalu. Nakon pet minuta igre domaći su postigli tek pogodak, dok je Lacković svojoj momčadi donio drugi pogodak. Nekoliko napada kasnije hrvatski je reprezentativac promašio jedan napad, no minimalnu je prednost HSV držao zahvaljujući raspoloženom Marcinu Lijewskom.

Rukometaši Ciudada u 14. su minuti stigli do prve prednosti na susretu, prednosti koju su do kraja samo povećavali. Uz pomoć nekoliko dobrih obrana Šterbika te nekoliko slabijih pokušaja Lackovića i Duvnjaka Ciudad je u 26. minuti imao velikih deset pogodaka prednosti.

Do kraja prvoga dijela Šterbik je nastavio jednako uspješno zaustavljati napade gostiju, Abalo i Canellas bili su nemilosrdni s druge strane terena, a kada je u pitanju hrvatski trojac Vori je zaradio isključenje na ulasku u 29. minutu.

Nastavak je, baš kao i druga polovica prvog dijela, u potpunosti pripao domaćem sastavu. U strijelce se u 32. minuti upisao i Petar Metličić. Novih +10 postavio je u sjajni Canellas u 43. minuti sa crte sedam metara. Do kraja susreta HSV je uspio smanjiti prednost no nedovoljno da ozbiljnije parira domaćima, još manje dovoljno da ugrozi njihov prolaz.

Konačnih 35:27 postavio je Lacković, bio je to ukupno njegov treći pogodak na susretu. Duvnjak se u strijelce upisao dva puta, baš kao i Vori koji je zajedno s Aguinagaldeom utakmicu završio u 41. minuti zaradivši crveni karton. Metličić je u pobjedu svoje momčadi ugradio dva pogotka. Canellas je dvoboj završio kao najefikasniji igrač uzvrata (7).

Pred 10.000 gledatelja Kiel je na domaćem terenu stigao do druge pobjede nad konkurentom iz domaće lige, Rhein-Neckar Löwenom. Baš kao i prošle nedjelje Kiel je slavio s tek jednim pogotkom viška, no nakon dva trijumfa zasluženo putuje u polufinale.

Domaći su rukometaši dobro otvorili susret, vodili s dva pogotka razlike nakon 10, odnosno 20 minuta igre, dok su se gosti probudili na samom kraju prvog dijela. U 24. minuti Kiel je imao +3 pogotka, no samo tri minute kasnije na semaforu je pisalo 11:13.

U nastavku su rukometaši Kiela morali hvatati pogodak minusa s poluvremena, odmah na startu drugog dijela pritisnuli su goste i u 39. minuti stigli do nove prednosti. Nju su uz manje više uspješno održavali do samoga kraja, u 52. minuti ponovno su imali tri pogotka prednosti, baš kao u dvije minute prije kraja, no susret je završio rezultatom 31:30.

Domaći čuvar mreže Omeyer skupio je 19 obrana, dok je u napadu najveći dio posla ponovno obavio Jicha, strijelac devet pogodaka. Na gostujućim vratima Szmal i Fritz zajedno su upisali 11 obrana. Najefikasniji kod Löwena bili su Bielecki i Myrhol sa šest pogodaka.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

HSV Hamburg26:22Atletico de Madrid
Rhein-Neckar Löwen28:29Kiel
Barcelona33:27Telekom Veszprem
Čehovski Medvedi32:27Montpellier
Montpellier32:27Čehovski Medvedi
Telekom Veszprem33:34Barcelona
Kiel31:30Rhein-Neckar Löwen
Atletico de Madrid35:27HSV Hamburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2010. u 01:44
    brutalno zgaziše Hamburg......
    Obrisan korisnik