Rukomet

Medvedi sedmercima do Kölna

Matej Milanović • subota, 01.05.2010.
Medvedi sedmercima do Kölna
Foto: EPA

Čehovski Medvedi su tek nakon sedmeraca svladali Montpellier u četvrtfinalu rukometne Lige prvaka i time izborili nastup na Final Fouru u Kölnu. Barcelona je pak i u uzvratu pobijedila Veszprem, iako su Mađari imali i šest golova prednosti...

Čehovski Medvedi su u Montpellier došli s pet golova prednosti, nakon 32:27 ostvarenih u Rusiji. Uz to, Francuzi su utakmicu ušli bez Nikole Karabatića i Vida Kavtičnika koji su dvoboj morali gledati s tribina. Zbog toga su se Rusi nadali plasmanu na Final Four i u prvom poluvremenu su krenuli odlično, povevši 9:6.

Do odmora su domaći tek uspjeli smanjiti na 14:12, a Montpellier je inicijativu preuzeo u nastavku. Domaći su u 40. minuti poveli 19:18, no još im je dosta trebalo kako bi preokrenuli rezultat. Deset minuta prije kraja Montpellier je napokon došao do tri razlike, 26:23, čime se približio uspjehu.

Medvedi, ipak nisu potonuli te su držali razliku nekoliko minuta do crvenog kartona Šelmenka koji je divljački startao s dvije ruke na lice Di Pande. To je omogućilo domaćima do dostignu toliko željenih +5. U završnici su Francuzi imali šanse za šest golova prednosti koje nisu iskoristili. Medvedi su pak stigli do 27. gola te je Montpellier u zadnjem napadu, s igračem manje, morao zabiti za odlazak na sedmerce.

Domaći su izvadili golmana kako bi odigrali napad šest na šest i lopta je stigla do Jana Sobola na desnom krilu. Čeh je pucao, ruski vratar loše reagirao i Montpellier je pobijedio s 32:27. Obzirom da je u obje utakmice rezultat bio isti, pobjednik se trebao odrediti sedmercima.

U prve četiri serije Montpellier je promašio dvaput, a Medvedi jednom te je Kamanjin imao priliku petim pokušajem gostiju riješiti utakmicu. Ipak, Rus je očajno pucao i lopta se zaustavila na vratnici. Otišle se na dodatne sedmerce. U šestoj seriji su zabile obje momčadi, a u sedmoj je Filipov zabio za Čehovske Medvede i prisilio goste da zabiju za nastavak sedmeraca. Ipak, gostujući je vratar obranio pokušaj Juričeka i poveo svoju momčad na Final Four u Njemačkoj.

U drugom polufinalu Barcelona je dobila prvu utakmicu na svom terenu s 33:27 što joj je omogućilo nešto mirniji uzvrat kod Veszprema. U početku su se domaći mučili, no serijom od 10:3 poveli su 15:9 u 23. minuti i poništili protivničku prednost. Barcelona je do poluvremena uspjela smanjiti na četiri razlike, 19:15, ali je nakon dvije minuta nastavka ponovno bilo šest razlike.

Ključan bio period do 40. minut kada je Barcelona uspjela smanjiti na 23:21. Nakon toga domaći više nisu uspjeli povećati razliku i gosti su u završnici čak došli do nove pobjede, 34:33. Kod Veszprema je Ivancsik zabio deset golova, pola iz sedmeraca, dok je Renato Sulić dodao jednog. Tomas je pak predvodio Barcelonu s 11 pogodaka.

Liga prvaka, Četvrtfinale, Uzvrat:
Montpellier - Čehovski Medvedi 32:27, 4:5 nakon sedmeraca (27:32 prva utakmica)
Veszprem - Barcelona 33:34 (27:33)

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

HSV Hamburg26:22Atletico de Madrid
Rhein-Neckar Löwen28:29Kiel
Barcelona33:27Telekom Veszprem
Čehovski Medvedi32:27Montpellier
Montpellier32:27Čehovski Medvedi
Telekom Veszprem33:34Barcelona
Kiel31:30Rhein-Neckar Löwen
Atletico de Madrid35:27HSV Hamburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.05.2010. u 01:21
    Pa spletom okolonosti jer nije bilo Karabatića i Kavtičnika,ali ti Rusi su puno bolja ekipa od Zagreba,kao i Veszprem!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.05.2010. u 00:14
    majko mila....Čehovski među 4 najbolje rukometne ekipe u europi!!!! ma dobit će porciju u polufinalu od bilo koga.....nekako su dospili do polufinala, sretnim spletom okolnosti....i tu je The end!!!
    Obrisan korisnik