Košarka

(Pre)Kasno paljenje Međimuraca

Ivana Strahija • četvrtak, 29.04.2010.
(Pre)Kasno paljenje Međimuraca
Foto: Ivana Strahija

U drugom susretu kvalifikacijskog ciklusa za ulazak u najviši hrvatski košarkaški rang, Međimurci su i opet upisali poraz. Mlada ekipa Šibenika imala je bolju obranu, više trke i na kraju više preciznih šutera od domaćina.

Međimurje – Šibenik 78:87

(22:28, 11:22, 21:19, 24:18)

Čakovec, dvorana II osnovne škole
Suci: Perlić, Paić, Gažić

Međimurje: Klarić 23, Terek 8, Novak Mario, Vugrinec 1, Hrkač A., Zaspan 4, Hrkač N. 10, Bilinovac 2, Čajić, Novak Mario 23, Novak Manuel 7

Šibenik: Došen 3, Gracin, Širko, Bubalo 11, Vrlika 2, Mirčeta, Gaurina 25, Maleš 17, Sandrić 25, Vladović 4

Dvije u prvom kolu poražene ekipe susrele su se u srijedu u Čakovcu, obje dakako tražeći prvu pobjedu i bodove nužne za ostvarenje cilja, ulazak odnosno ostanak u društvu najboljih. Sreća je pomazila goste iz Šibenika, no oni su zauzvrat pokazali više kvalitete no domaći košarkaši.

Šibenčani su odmah pokrenuli semafor u svoju korist te otišli na 0:5, vodstvo kojeg Čakovčani nisu uspjeli preokrenuti kako valja cijelim tijekom susreta. To ipak ne znači da prve minute nisu bile uzbudljive, jer iskusni domaći Mario Novak u dva šuta skuplja šest poena i na kratko prestiže Šibenčane (6:5). To je na žalost domaćih navijača bilo jedino vodstvo koje su Međimurci uspjeli ostvariti.

Vrlo brzo došli su Šibenčani, koji su bili bolji u obrani, do deset poena prednosti (8:18), te je održavali bez veće muke, uz veliku pomoć domaćih, koji su bili očajni na slobodnim bacanjima (8/23). Prvu četvrtinu Međimurje i Šibenik završavaju s 22:28, nakon uistinu efektnog koša Matije Tereka, koji je u stilu omraženog Kecmana iz daljine bio precizan s zvukom sirene.

Posebno slabi na slobodnim bacanjima su Međimurci u drugoj četvrtini, pokušavaju Nikola Hrkač, Mario Novak i Josip Bilinovac, ali ne postižu ni poen. Ne čudi stoga 33:50 po isteku prvog poluvremena.

U trećoj četvrtini slobodnih bacanja nije bilo, pa je Međimurje uspjelo popraviti rezultat na 15 poena zaostatka (54:69), no pravu borbu domaći su očito čuvali za samu završnicu susreta. S pet koševa u nizu (Bilinovac, Novak, Klarić) Međimurje s dvije i pol minute do kraja dolazi na svega šest poena zaostatka (74:80), a kad su uslijedila neslavno neiskorištena dva slobodna bacanja Šibenčanina Nikole Gaurine, publika se ponadala preokretu. No, snage nije bilo da se u istom tempu nastavi do kraja, pa gosti pobjeđuju s 78:87.

"Prekasno smo se probudili. Nismo vjerovali u sebe, a kad smo vidjeli da možemo, bilo je već kasno. Trebalo mi je malo vremena da pronađem ekipu koja je bila spremna potući se s protivnikom", rekao je nakon susreta domaći trener Srećko Šopar. "Nisu slobodna bacanja takav problem, jesmo ih dosta ispromašivali, ali smo pred kraj opet sustigli protivnika. Da smo odigrali bolju obranu ne bismo do kraja prvog poluvremena primili 50 poena."

Gostujući trener Ivica Gulin također je imao problema: "U Čakovec smo došli pokušati pobijediti, unatoč problemu s rotacijom. Na klupi naime imamo pet juniora, pa se svaki izlazak naših starijih igrača osjeti na rezultatu. Moramo izdržati do kraja i ostati u najboljem rangu natjecanja, čvrsto sam uvjeren da to i možemo." Gulin je ostao iznenađen Međimurcima, koje je sada prvi puta vidio u akciji: "Ugodno su me iznenadili stariji igrači, vidi se da na parketu daju sve za klub."

U idućem kolu Međimurje putuje u Rijeku k Kvarneru, a nju je najavio Nikola Hrkač: "Mislim da imamo ekipu za prvu ligu, a ako ćemo igrati od početka kako smo sad u završnici, možemo iznenaditi svoje protivnike. No, Rijeka je po meni najteži protivnik u kvalifikacijama, uništili su Belišće, pa je teško očekivati pobjedu. Bit ćemo zadovoljni što manjim porazom."

A-1, Kvalifikacije

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Belišće64:81Mladost
Alkar93:85Kvarner 2010
Međimurje78:87Šibenka
1Kvarner 2010 91+179
2Alkar 82+96
3Šibenka 64+10
4Mladost 46-61
5Međimurje 28-61
6Belišće 19-163

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!