Košarka

Nash: "Nisam ništa mogao vidjeti"

Igor Maračić • ponedjeljak, 10.05.2010.
Nash: "Nisam ništa mogao vidjeti"
Foto: EPA

Phoenix Sunsi pomeli su Spurse tek treći put u njihovoj povijesti i na velika vrata ušli u finale Zapadne konferencije. Tamo će čekati Lakerse ili Jazz koji snage odmjeravaju večeras.

Steveu Nashu bilo je dovoljno samo jedno oko. Deset od svojih 20 poena postigao je u posljednjoj četvrtini, a samo četvrtinu prije zaradio je šest šavova iznad desnog oka nakon što je pobrao Duncanov lakat: "Nisam mogao ništa vidjeti", izjavio je.

Nateknuto oko i krv po parketu podsjećaju i na 2007., kad je Tony Parker raskrvario nos Stevea Nasha, no ipak su urezanija sjećanja kako su od 2003. godine Sunsi čak četiri puta izbacivani od doigravanja od Spursa: "Naravno da sam ljut što smo izgubili, no istovremeno sam sretan zbog Nasha i Stoudemirea", priznaje Parker i podsjeća se: "Svake godine igrali su čvrsto protiv nas i nikad im nije išlo. Ove godine to se promijenilo".

I Duncan se prisjetio prošlih serija, ali je ipak uvidio kako se na prošlosti ne može živjeti: "Mislili smo da ćemo zbog prijašnjih iskustava moći kontrolirati ovu seriju, no jednostavno su nas nadigrali".

Phoenix se sada nalazi u Zapadnom finalu prvi put nakon 2005., a Spurse su posljednji put izbacili prije deset godina: "Osjećaj je odličan. Pobijediti Spurse je velika stvar. Imam neizmjerno poštovanje prema toj organizaciji", kaže Nash. Statistički gledano, Nash i Sunsi mogu imati razloga vjerovati kako mogu ići do kraja - oba puta kad su Spursi pometeni u seriji od sedam utakmica ekipa koja ih je pomela osvojila je prvenstvo (Lakersi 1982. i 2001.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.05.2010. u 20:46
    3vilp - FAIL. Barisic je u pravu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.05.2010. u 18:14
    misli se na to kad su pometeni na 4 dobivene, jer nekad se u prvoj rundi igralo na 3 dobivene, dakle serija od 5 utakmica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.05.2010. u 14:49
    de kakav je ovo fail, pa niste indexovi novinari "oba puta kad su Spursi pometeni u seriji od sedam utakmica ekipa koja ih je pomela osvojila je prvenstvo (Lakersi 1982. i 2001.).". Kakva serija od 7, kada je završilo laganih 4:0
    Obrisan korisnik