Košarka

Rivers: "Bio je senzacionalan"

Igor Maračić • ponedjeljak, 10.05.2010.
Rivers: "Bio je senzacionalan"
Foto: EPA

Na Rondov račun padale su sinoć samo riječi hvale. 24-godišnjak sa sveučilišta Kentucky odveo je Celticse do pobjede nad Cavsima i izjednačenja serije s nevjerojatnim triple-double učinkom.

"On je činio razliku", izjavio je LeBron James, te nastavio hvaliti čovjeka najzaslužnijeg za pobjedu Celticsa, Rajona Ronda: "Mislim da sve počinje s njim, on im je pokretač. Njegova izvedba je bila izuzetna".

Ovaj triple-double (29 koševa, 18 skokova, 13 asistencija) bio je Rondov četvrti u njegovih 49 dosadašnjih playoff utakmica: "Samo sam htio nastaviti s napadanjem. Tako smo i došli do vodstva", objašnjava Rondo, "Najbolji način za kontre su skokovi. Pokušao sam uhvatiti što više lopti."

Celticsi su bili nadmoćniji u skokovima (47 prema 33), a postigli su 23 koša iz kontri prema sedam Clevelanda. Trener Cavaliersa Mike Brown razliku je vidio u pristupu: "Boston je bio agresivniji i agresivnije ekipe pobjeđuju. Morat ćemo biti agresivni svih 48 minuta".

Šansu za svoju ekipu trener Doc Rivers vidi u snazi kolektiva: "Cleveland je na individualnoj bazi jači. Zato mi moramo biti bolji kao ekipa, igrati timski i onda imamo šanse". Peta utakmica serije igra se u utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!