Nogomet

"Obećanja treba ispuniti"

www.radio-mreznica.hr, Nikola Vlahović • subota, 15.05.2010.
"Obećanja treba ispuniti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je završila još jedna sezone domaćeg prvenstva trener Karlovca, Igor Pamić, osvrnuo se na rezultate svog kluba, Upravu, igrače i na općenito stanje u našem nogometu.

Mnogo se prašine diglo oko trenera Karlovca, Igora Pamića, kada se nije pojavio na zadnjoj utakmici protiv Dinama u Maksimiru. Iako su kružile svakakve priče, Pamić nije došao na utakmicu jer igračima nisu isplaćene plaće i tako je stao u obranu svojih igrača.

"Nije mi bio cilj napasti Upravu kluba jer znam kakvo je stanje, međutim, taj dan se u meni prelomilo. Nije Uprava problem, problem su odnosi, kriteriji i sve ono što se veže oko nogometa. Ako je problem u meni, onda ja sutra odlazim. Ljudi moraju shvatiti da je ne moram biti trener Karlovca, ali moramo neke stvari i odnose promijeniti. Ako se nešto obeća, onda se to mora ispuniti, to je sveto. Najgore je lagati. Zato sam onako reagirao i danas sam još ponosniji što sam to napravio", otvoreno je rekao Pamić u razgovoru za www.radio-mreznica.hr.

OSTANAK PAMIĆA

Uprava Karlovca ponudila je Igoru Pamiću produženje ugovora, ali Pamić ističe da treba neke druge stvari prvo riješiti: "Imamo puno primarnijih stvari za rješavati od mog ugovora, a ja ionako imam još godinu dana ugovora. Moramo posložiti igrače, strukturu kluba i moramo naći napredak. Ja ću se bez problema dogovoriti oko novog ugovora, međutim, prvo neka se riješe neke stvari i ne želim nikakve spletke unutar kluba, želim da svi budemo kao jedna obitelj".

Dotaknuo se Pamić i rezultata kojeg je Karlovac ostvario u svojoj prvoj sezoni u Prvoj ligi. "Za mene je Karlovac ove sezone u rangu s Barcelonom. Svi su bili pesimisti i nitko nije vjerovao da možemo napraviti ovaj rezultat. Na kraju smo šesti i do zadnjeg kola smo se borili za Europu. Karlovac je napravio rezultat iznad svih očekivanja, međutim, ne i iznad mojih očekivanja. Svi moramo biti ponosni na ovaj rezultat i sada bi trebala doći jedna nadogradnja za sljedeću sezonu", dodao je Paminjo.

Osvrnuo se Pamić na nepravedno tretiranje "malih" klubova i na nepravedno kritiziranje njegovih kolega: "Kad onaj tamo zabije gol glavom onda je to čudesno, a kada gol zabije Novinić onda je to slučajno, to je tako. Mi smo jedna država koja ne vrijedi ništa pa tako i nogomet i naše konstatacije više nisu realne i postojeće. Neka me ne vole i neće me nikada voljeti, ali branio bih svoju tezu sto godina". Spomenuo je strateg Karlovca i trenera Hajduka Stanku Poklepovića: "Moram braniti Poklepovića. Hajduk nije mogao nikoga pobijediti i bio je iza Karlovca, a sada je drugi i da su se igrala još tri kola bio bi prvak. Osvojio je i Kup i sad će se tog Poklepovića kritizirati, a on radi svoj posao, on je tamo da napravi rezultat".

Trener Karlovca istaknuo je da će iduća sezona biti vrlo teška za Karlovac, a svoje mišljenje dodatno je objasnio. "Mi smo u stvaranju i nose nas emocije, kvaliteta i međuljudski odnosi. Međutim, došli smo do vrhunca jer ne možemo povećati naša financijska sredstva, a moramo se pojačati. Izgubili smo prvu violinu, najboljeg igrača i sad je pitanje koga možemo dovesti. Drugi aspekt su suci. Zamislite što će biti iduće sezone kad pola lige bude ispadalo. Moji igrači moraju biti zadovoljni i samo tako mogu izvući najviše iz njih, ali oni nisu zadovoljni. Odigrali su korektno i predstavljali Karlovac na najbolji mogući način, ali nisu zadovoljni i toga se najviše bojim", pojasnio je Pamić.

Već se neko vrijeme spominje da je Gordan Bunoza novi igrač Dinama, a Pamića takve priče smetaju. "Neki dan sam imao neugodan razgovor sa Zdravkom Mamićem iz samo jednog razloga. Imaju 120 milijuna kuna i oni sada ne znaju bili kupili Bunozu. Oni su gori klub od nas, to je sramota. Bunoza je igrač za Dinamo, ali ne može Dinamo samo tako dobiti Bunozu. Njega je izmislio Igor Pamić i Karlovac. Zašto bi ga dali da nas netko podcjenjuje. Mi moramo prodavati igrače, ali isto tako moramo imati svoje 'ja' i nisam za to da ga damo skoro besplatno. Bez Zvonka Pamića smo slabi, ode li još Bunoza onda smo duplo slabiji, a hoćemo igrati u prvoligaškom društvu", jasno je poručio Pamić što misli o prodaji Bunoze.

Na kraju se Paminjo dotaknuo i sljedeće sezone i pojasnio na kojim se pozicijama Karlovac mora pojačati. "Treba nam brza špica koja će jednom direktnom loptom pobjeći, koja će donositi nemir i tako prisiliti protivničku obranu da ne može igrati 40 metara od svog gola. Moramo naći i još jednog veznog igrača jer je veza srce, mozak i duša ekipe. Ne znam da li će Bunoza otići ili neće, ali trebamo dovesti i dva stopera. Ako ne osiguramo te igrače onda je to stagniranje i samo pitanje dana kad će Karlovac ponovno biti u trećoj ligi", zaključio je tvorac karlovačkog nogometnog čuda.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2010. u 06:54
    to je čovjek kakav treba hr nogometu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.05.2010. u 14:19
    frajer je realan i iskren skroz,zato i je malo tanji sa živcima,kao i Mamić
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.05.2010. u 12:55
    Lik je stvarno dobar..Dobro ima malo tanje živce ali...
    Obrisan korisnik