Nogomet

"Subašić je sada prvi vratar"

Borna Rupnik • subota, 15.05.2010.
"Subašić je sada prvi vratar"
Foto: Davor Sajko

Izbornik Slaven Bilić obratio se javnosti uoči tri prijateljske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. Protiv Austrije, Walesa i Estonije isprobavat će i neke nove igrače, ali veći odstupanja od sustava neće biti...

"Od naredne tri utakmice očekujemo puno", ponovio je hrvatski izbornik Slaven Bilić uoči puta u Austriju, gdje će Hrvatska 19. svibnja odmjeriti snage s tamošnjom reprezentacijom. To će biti prva od tri pripremne utakmice krajem ovog mjeseca.

"Utakmica s Austrijom bit će specifična zbog izostanaka, kao i susreta mlade reprezentacije sa Slovačkom, koja se igra isti dan. Poslije toga ću objaviti imena mladih reprezentativaca koji će nam se pridružiti za oglede s Walesom i Estonijom".

S obzirom na kraj sezone, nema smisla testirati formu naših reprezentativaca, kaže Bilić: "Ovo će razdoblje manje biti uvid u stanje igrača, a više predigra za kvalifikacije".

"Utakmice su nam po mjeri. Pokušat ćemo ne forsirati, ali želimo provjeriti i nove kandidate. Isprobavat ćemo neke varijante, no probat ćemo igrati dobro i izboriti dobar rezultat", dodao je.

Međutim, u sustavu igre neće biti revolucionarnih noviteta: "Vidjet ćemo novi sastav zbog novih igrača, ali ostat ćemo u okviru dosadašnjih sustava i podsustava, koje koristimo u protekle tri i pol godine".

"Darijo Srna se ženi, ali predvodit će reprezentaciju protiv Austrije. Izrazio je veliku želju da dođe i igra".

Bilić je riješio i pitanje prvog vratara za utakmicu protiv Austrije: "Subašić je sada prvi vratar, on će braniti. Već se ustalio kao član reprezentacije. Pletikosa je pojam hrvatskog vratara, ali nije u natjecateljskoj formi. On je nama bitan i kao vratar i kao čovjek te vjerujem da će nakon oporavka dobiti kontinuitet".

"Goran Blažević je već uskakao kada je trebalo, a na proljeće je nastavio braniti u odličnoj formi", objasnio je izbornik. Vedran Runje ne konkurira zbog ozljede.

Situacija s Marijom Mandžukićem sve je bolja, rekao je Bilić: "Izgledalo je kao da je izgubljen do kraja sezone, uključujući i ove tri utakmice. Međutim, opet je pokazao da se vrlo brzo oporavlja. U utorak je odradio cijeli trening, a čak je mogao zaigrati za Dinamo protiv Karlovca".

"Zdrav je, spreman, vidjet ćemo što može i prosuditi kako ga upotrijebiti", zaključio je Slaven Bilić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2010. u 12:34
    Bravo za Subašića trenutno je najpouzdaniji.
    Obrisan korisnik
  • danchy16.05.2010. u 12:21
    buljat i vučko ionako neće igrat, jer su najbolji obrambeni igrači lovren i vida u mladoj repki. a ako buljat bude igrao ja se kladim da ćemo dobit bar jedan crveni jer on i šimunić su ubojita kombinacija
    danchy
  • Obrisan korisnik16.05.2010. u 02:15
    Ne slažem se, u Lokomotivi su većinom talentirani igrači.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2010. u 02:13
    mandzukic je igrac za lokomotivu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2010. u 02:05
    Tomo Butina je zaslužio poziv!
    Obrisan korisnik