Liga prvakinja - Završnica, finale, 15.05.2010.
Oltchim
Oltchim 31:32 Viborg
Viborg

Viborg ponovo na vrhu Europe

Željko Kubatka • subota, 15.05.2010.
Viborg ponovo na vrhu Europe
Foto: EPA

Danske rukometašice su u uzavreloj atmosferi u uzvratnoj utakmici Lige prvakinja u Bukureštu minimalno pobijedile i sa sedam golova razlike iz prve utakmice obranile titulu najbolje ekipe u Europi…

Rukometašice Oltchima nisu bile ni blizu da dostignu sedam golova minusa iz prve utakmice u Danskoj, unatoč domaćim navijačima koji su napunili dvoranu u Bukureštu i cijelo vrijeme bodrili svoju ekipu.

Do sedme minute Rumunjke održavaju vodstvo od dva gola, a tada golovima Lunde, Popović i Jurack danski sastav preokreće rezultat u svoju korist.

U 23. minuti Dankinje imaju prvi puta tri gola plusa golovima Varzaru i ponovo Jurack. Domaći trener Radu Voina uzima time out, nakon kojeg Oltchimove rukometašice uspijevaju poravnati na 14:14, ali se ipak na odmor odlazi s golom prednosti za gošće.

Kada je Althaus u osmoj minuti nastavka postigla gol i povećala prednost na +5, nije bilo teško za prognozirati da će pehar Lige prvakinja ponovo u vitrine Viborga.

Danski trener Jakob Vestergard je bio prisiljen tražiti time out za svoju momčad sedam minuta do kraja susreta jer više nisu igrale tako dobro u obrani i dozvolile su Oltchimu da izjednači na 28:28.

Uzvratni susret Lige prvakinja završava s minimalnom pobjedom i velikim slavljem danskih rukometašica u čijim redovima je bila i hrvatska reprezentativna vratarka Katarina Bralo.

I u drugoj utakmici finala Lige prvakinja pobjednika je odlučila odlična danska obrana, te Grit Jurack s 11 zabijenih golova. Rumunjski sastav nema za čim žaliti jer su izgubili od bolje ekipe u čijim redovima igraju dvije najbolje europske vanjske rukometašice, Crnogorka Bojana Popović i Njemica Grit Jurack.

Viborgu je ovo drugi uzastopni trofej i ukupno treći u Ligi prvakinja. Prvi put su ga osvojili u sezoni 2005./06. kada su za gol bile bolje od slovenskog Krima.

Rukometašice Podravke Vegete su rijetke koje se mogu pohvaliti da su "uzele skalp" europskim prvakinjama. Podravkašice su u Koprivnici porazile Viborg 31:27, a najbolja hrvatska rukometašica Andrea Penezić je 12 puta pogodila dansku mrežu.

Liga prvakinja - Završnica

finale

Viborg28:21Oltchim
Oltchim31:32Viborg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2010. u 00:36
    cestitke viborgu, al mislim da je i podgoricka buducnost zasluzila bar recenicu o uvjerljivom naslovu kupa kupova, tim vise jer u svom sastavu imaju par hrvatskih igracica :)
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH16.05.2010. u 12:19
    U skladu s očekivanjima Viborg nije propustio opet osvojiti naslov. Trenutno su najbolja ekipa u Europi a ovaj put je i bilo puno uvjerljivije nego prošle godine. Svaka čast...
    ALGHAZANTH