Nogomet

Mladi reprezentativci u Čakovcu

Ivana Strahija • nedjelja, 16.05.2010.
Mladi reprezentativci u Čakovcu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godinu večeras će u Čakovcu, na stadionu SRC Mladosti, odigrati pripremni susret sa selekcijom međimurskih nogometaša. Nesvakidašnja nogometna poslastica za međimurski kraj započinje u 20 sati.

Mlada hrvatska reprezentacija opet je na pripremama u Svetom Martinu na Muri, koji je za izabranike Dražena Ladića postao pravi kamp. Odlični uvjeti za trening i odmor u Toplicama Sveti Martin dodatno su poboljšani željom međimurskih nogometaša i sportskih djelatnika da se U21 reprezentativcima pruži najbolja moguća priprema za predstojeći, odlučujući, susret s izabranom vrstom Slovačke.

U skladu s time, u nedjelju će od 20 sati Ladićevi momci zaigrati protiv selekcije Međimurske županije, koju je probrao Miljenko Dovečer, inače sportski direktor NK Međimurja i poznati nogometni radnik.

Kako je U21 trenutno u centru nogometnog interesa, pošto je neuspjeh u kvalifikacijama seniorske reprezentacije za SP u JAR-u Bilićeve dečke stavio u drugi plan, u Čakovcu će ljubitelji nogometa imati prilike vidjeti najjaču ikad postavu. Najavljeni su Rakitić, Kalinić, Lovren, Jajalo, Perišić, Vida, Badelj...

No, bit će to i prilika onima koje interesira domaći nogomet da provjere koji su po mišljenju Dovečera najbolji međimurski nogometaši. Pozive su dobili: Božak, F. Pintarić, N. Pintarić, Bađari, Bratković, Habuš, Antolović, Petak, Levačić, Šarić, Golik, Lesjak, D. Balent, K. Balent, Zavrtnik, Baksa, Šoštarić, Treska, Tisaj, V. Kos, S. Krznar i Lovrenčić. Ima tu prvoligaških, trećeligaških i niželigaških igrača, priprema ni uigravanja nije bilo, ali je ionako najvažnije pružiti mladim reprezentativcima dobar otpor.

A kako bi se cijeli događaj povezao s odgojem i stvaranjem novih mladih igrača, sav prihod od utakmice namijenjen je Školi nogometa Međimurje-Čakovec. Ulaznice će se prodavati po cijenama od 20 i 30 kuna, a kiša ne mora brinuti one željne nogometa u nedjeljnu večer, jer SRC Mladost, osim vrhunskom rasvjetom, raspolaže i velikim brojem natkrivenih sjedalica.

Organizatori iz Škole nogometa uistinu su se potrudili oko pripreme za događanje, a u uvertiri utakmice "velikih" nogometaša zaigrat će dječaci, U14 selekcije Čakovca i Međimurja, od 18 sati.

Prijateljski pripremni susret:
U21 reprezentacija - Selekcija Međimurske županije, Čakovec 20 sati
uvertira: U14 Međimurje - Čakovec, od 18 sati

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2010. u 16:53
    ovi u BOLDu su hebeni kostur repke vida i lovren;   jajalo,rakitic,badelj;  perisic i kalinic....jaoooo sta smo dobri, da bar cigan ne vodi tu ekipu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2010. u 13:13
    Velika imena u mladoj repki, lijepo je to!
    Obrisan korisnik