Nogomet

"Važno je proći skupinu"

Nikola Vlahović • nedjelja, 16.05.2010.
"Važno je proći skupinu"

Urugvajski veznjak, Walter Gargano, osvrnuo se na nadolazeće Svjetsko prvenstvo te je istaknuo da će ključ njihova uspjeha ovisiti o tome hoće li proći skupinu.

Reprezentativac Urugvaja i igrač Napolija, Walter Gargano, igra u sredini veznog reda i vrlo je važan igrač za urugvajsku reprezentaciju. Premda fizički ne djeluje impresivno, Gargano je tehnički odlično potkovan i pravi je "umjetnik".

"Istina je da sam više tehnički igrač te da volim čitati igru i biti pokretač napadačkih akcija. Nisam tip igrača koji igra agresivno, ali ako baš moram pokazati tu stranu, ne brinite, pokazat ću je", rekao je Gargano za FIFA.com.

Dva vezna igrača kojima se Gargano divi su Xavi i Juan Veron. "Xavi je odličan igrač koji rijetko gubi loptu i skoro je uvijek točno proslijedi do svojih suigrača, a Veron više sudjeluje u završnici, uživa u nogometu i igra s velikom lakoćom. Što se tiče urugvajskih igrača, uvijek mi se sviđao Pablo Garcia", dodao je veznjak.

Gargano je karijeru započeo u Danubiju, a 2007. godine preselio je u Napoli. "U Europu sam došao iz Danubia, a to je klub koji proizvodi nogometaše s odličnom tehnikom i zato se ne bojim imati loptu u svojim nogama. U reprezentaciji trener želi da igram malo povučenije i da mislim i na obrambene zadatke. Ako ste pravi igrač onda se morate prilagoditi svakoj poziciji, ako treba igrat ću i stopera", naglasio je omaleni veznjak.

Spomenuo je Gargano i prvu utakmicu Urugvaja na Svjetskom prvenstvu kada će snage odmjeriti s favoriziranim Francuzima. Osim njih, osvrnuo se i na ostale reprezentacije u skupini A: "To je dobro što ćemo prvu utakmicu igrati protiv Francuske, ona će nam pokazati gdje se nalazimo. Ako pobijedimo onda smo već na pola puta da prođemo skupinu. Utakmica protiv Južnoafričke Republike bit će teška jer su oni domaćini, a Meksiko odrađuje pripreme već neko vrijeme i zasigurno će se dobro uigrati. Međutim, vjerujem da možemo pobijediti svakoga i tako proći skupinu".

Veznjak Napolija istaknuo je nekoliko reprezentacija koje bi mogle osvojiti Svjetsko prvenstvo. "Sviđa mi se kako igraju Španjolska, Brazil i Argentina, međutim, Engleska i Nizozemska imaju igrače koji mogu pobijediti bilo koju momčad na svijetu", rekao je Walter i dodao: "Ako Urugvaj dođe do četvrtfinala to će biti veliki uspjeh za nas. Ipak, kao i svaki nogometaš moram vjerovati da možemo doći do samog kraja. Ključ svega će biti skupina, ako je prođemo onda je sve moguće".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!