Ostali sportovi

Hrvatice otkrile pogreške

Ivana Strahija • srijeda, 19.05.2010.
Hrvatice otkrile pogreške

U pripremi za europske kvalifikacije Hrvatice su u Osijeku odigrale prijateljski pripremni susret s Rumunjkama i izgubile 2:3.

Hrvatska – Rumunjska 2:3 (19:25, 25:18, 23:25, 25:20, 11:15)

OSIJEK – Dvorana Gradski vrt. Gledatelja 300. Suci: Bardić i Muha (Osijek).

HRVATSKA: Bareš, Grbac, Miletić, Dumančić, Popović, Todorović, Jerkov, Dugandžić, Barun, Katić, Sušić i Alajbeg. Izbornik: Miroslav Aksentijević

RUMUNJSKA: Gavrilescu, Nucu, Nedelcu, Trica, Corjeutanu, Zaharia, Neaga, Manu, Albu, Miclea, Muresan i Onyejekwe.

U petak Hrvatice kreću zaozbiljno. U Osijek stižu Španjolke, Crnogorke i Švicarke te će se sve do nedjelje boriti za odlazak na Europsko prvenstvo 2011. godine. No, utorak je bio rezerviran za vježbu i naše su odbojkašice dobro iskoristile partiju s Rumunjkama.

Konačni poraz od 2:3 ipak je dao izborniku Miroslavu Aksentijeviću materijala za razmišljanje: "Sigurno je kako nas je utakmica uvjerila da neke stvari moramo raditi puno bolje kako bismo se u što boljem svjetlu predstavili u kvalifikacijama. Vjerujem da su moje igračice ušle u susret daleko opuštenije, s obzirom da su dan ranije u zatvorenom susretu relativno lako pobijedile suparnika, pa su vjerovale da će i ovaj put lakše doći do pobjede. Moram priznati kako su nam Rumunjke poklonile jako malo poena, za svaki smo se morali boriti, a u petom setu, nakon što smo ga dobro otvorili, dalje nam nije baš nije išlo tako dobro i zato smo izgubili."

Naša poznata reprezentativka Sanja Popović tome je dodala: "Izgubile smo, ali nam se mora priznati kako smo se cijelu utakmicu borile. Danas smo jako malo radile zajedno. Previše je bilo individualnih poteza, još se nismo do kraja prilagodile jedna na drugu. S jedne strane nije loše i izgubiti na ovakav način, jer očito imamo još dosta u baterijama i to trebamo pokazati u kvalifikacijama."

Rumunjski izbornik, Darko Zakoč, o susretu je kazao: "Ovim utakmicama smo jako puno dobili i vjerujem da se postepeno dižemo i da smo na dobrom putu. Moram odati veliku zahvalnost domaćinu na gostoprimstvu, zahvala i hrvatskoj odbojkaškoj reprezentaciji i njezinom izborniku kojima želim puno sreće u predstojećim kvalifikacijama."

Prvu utakmicu Hrvatice u petak (21.05.) igraju protiv Švicarske od 17,30 sati, drugu u subotu (22.05) protiv Španjolske od 15 sati, a treću protiv Crne Gore u nedjelju (23.05) od 17,30 sati.

Utakmice će se odigrati u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, a ulaznice se mogu kupiti u Turističkoj zajednici grada Osijeka na Trgu Ante Starčevića i u Tvrđi. Cijene ulaznice su više nego prihvatljive i za 40 kuna će se moći tri dana uživati u vrhunskoj odbojci i atraktivnim odbojkašicama. Cijena dnevne ulaznice je 20 kuna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!