Nogomet

Olić: "Dobro prolazim protiv Talijana"

Borna Rupnik • srijeda, 19.05.2010.
Olić: "Dobro prolazim protiv Talijana"
Foto: EPA

Ivica Olić ove će subote u dresu Bayerna loviti naslov pobjednika Lige prvaka protiv talijanskog Intera, ekipe u koje je nakratko bio član...

Sjajna sezona Ivice Olića svoj će vrhunac doživjeti u subotu navečer na Santiago Bernabeu, gdje će u finalu Lige prvaka koplja ukrstiti njegov Bayern i Inter iz Milana.

"Nisam ključni čovjek Bayerna, iako je moj hat-trick pomogao izbaciti Lyon. No, ti su golovi iznenadili samo one koji me ne poznaju. Zabijao sam i u HSV-u, a istina je dobro prolazim protiv Talijana. Bio sam strijelac u pobjedi protiv Trappatonijeve Italije na Svjetskom prvenstvu, ove sam sezone svladao Juventus i Fiorentinu... Nadam se da ću tako nastaviti i protiv Intera".

Olić se tom prigodom prisjetio svog kratkotrajnog boravka na San Siru: "Došao sam sa 17 godina, kao igrač Marsonije, na jednotjednu probu. Tada su u napadu igrali moj idol Ronaldo i Alvaro Recoba. Imam lijepa sjećanja na te dane, igrao sam u paru s Recobom prijateljsku utakmicu protiv Irana".

"Trener Gigi Simoni dao je zeleno svjetlo za transfer, ali tada je u igru uskočila Hertha. Procijenio sam da bi za moj razvoj, zbog veće minutaže, bilo bolje otići u Berlin. A sportski direktor Mazzola ponio se kao pravi gospodin i rekao mi da slobodno odem i da me Inter neće zaboraviti ukoliko postanem netko i nešto", otkrio je hrvatski reprezentativac talijanskoj La Repubblici.

Od tih je dana naš napadač simpatizer Intera, kaže: "Priznajem da sam veliki navijač Intera".

Kasnije mu se ponovno pružila prilika preseliti na Apeninski poluotok: "Prvi kontakt s Juventusom imao sam prije nekoliko godina, ali prošlog sam ljeta već bio na pola puta do Stare dame. Bio sam zadovoljan predloženim ugovorom, no tada je pak uskočio Bayern. Nije bila laka odluka, no pokazala se ispravnom".

"Igram u finalu Lige prvaka u konkurenciji koju su mi činili Toni, Klose i Gomez. Uspijevaju oni koji se bore do kraja i znaju iskoristiti prilike", zaključio je Ivica Olić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.05.2010. u 22:33
    bla,bla,bla nije svaki dan bajram olicu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2010. u 20:15
    ALI KAKO SAMO IME KLUBA KAŽE "INTERNAZIONALE" TAMO JE JAKO MALO TALIJANA: MARCO MATERAZZI KOJI JE REZERVA I "TALIJAN" MARIO BARWUAH BALOTELLI.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2010. u 15:10
    Kud god kreneš bit ćeš odličan, a u Juveu bi bio špica br.1 pet koplja iznad ostalih...Vratio bi Juve na staze stare slave.
    Obrisan korisnik