Ostali sportovi

Odbojkašice krenule s pobjedom

Željko Kubatka • petak, 21.05.2010.
Odbojkašice krenule s pobjedom
Foto: Željko Kubatka

U prvom danu kvalifikacija Hrvatska je ostvarila očekivanu pobjedu protiv Švicarske...

Samo je u drugom setu Švicarska s početnih 1:0 bila u vodstvu, dok je ostali dio prve utakmice na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protekao u nadmoćnoj igri naših odbojkašica. Možda ne, kako smo očekivali, ali pobjeda i prvi bodovi su u "džepu" hrvatske reprezentacije.

Prvi set je bio i najteži nakon vodstva 3:0 Švicarke su dobrim blokom i prijemom servisa imale i izjednačenje 19:19. Početni set s kojim je probijen led je ipak dobiven 25:21.

Drugi i treći je prošao u boljoj igri, no uvijek kada su se naše igračice opustile Švicarke su dostizale prednost Hrvatske. Završni poeni su bili posebno atraktivni u trećem setu. Prvo je Alajbeg pogodila as, nakon čega Švicarke osvajaju loptu i iz servisa pogađaju mrežu.

Hrvatski izbornik Miroslav Aksentijević je nakon utakmice rekao: "Zadovoljan sam pobjedom i htio bih čestitati svojim odbojkašicama. Posebno sam zadovoljan servisima i primanjem lopti dok je blok bio nešto lošiji. Uvjeren sam da će sa Španjolkama bit puno bolje."

Maja Poljak se zadnja priključila pripremama, međutim već u prvoj utakmici je pokazala svoje kvalitete:

"Zadovoljna sam podrškom u dvorani. Sutra očekujem još više gledatelja i bučniju podršku koja će nam trebati za pobjedu sa Španjolkama. Možemo odigrati puno bolje što ćemo sutra i pokazati."

U drugoj utakmici današnjeg programa kvalifikacija Španjolke su veliki favorit protiv Crnogorki i sve osim 3:0 bilo bi veliko iznenađenje.

Hrvatska – Švicarska 3:0 (25:21; 25:21; 25:18)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2010. u 21:19
    zna možda neko kolko je bil gledatelja?!
    Obrisan korisnik
  • Zvrx21.05.2010. u 20:59
    Idemo dalje s pobjedama, sutra je bitna tekma!
    Zvrx
  • Obrisan korisnik21.05.2010. u 20:57
    čestitke curama
    Obrisan korisnik