Košarka

Orleans izborio majstoricu

Branko Barić • nedjelja, 23.05.2010.
Orleans izborio majstoricu
Foto: Ivan Lacković

U subotu smo saznali i trećeg sudionika polufinala doigravanja francuskog prvenstva, a da bismo doznali i četvrtog, morat ćemo pričekati utorak kada je na rasporedu majstorica između Roannea i Orleansa...

Neočekivano lako Gravelines je usred Nancyja stigao do pobjede koja mu je donijela polufinale protiv Choleta. Domaćini su tri četvrtine držali egal, no posljednjih deset minuta Gravelines je dobio s 25:7, što je rezultiralo s konačnih 74:58. Koliko su gosti odigrali dobro timski, najbolje govori podatak da je najbolji strijelac momčadi bio Akpomedah s 12 poena, a da su po deset dodali Stanely, Bokolo, Lewin i miljenik zadarskih ljubitelja košarke Juby Johnson.

Orleans je pobjedom 65:55 protiv Roannea uspio izboriti majstoricu, pa ćemo posljednjeg putnika za polufinale saznati tek u utorak. Nedvojbeno prvo ime susreta bio je Austin Nichols koji je u utakmici malih brojki ubacio čak 21 poen uz tri asistencije. Goste je ovog puta potpuno izdao vanjski šut, o čemu svjedoče svega četiri ubačaja iz 22 pokušaja za tri poena.

Majstorica je na rasporedu u utorak u 20 sati u Roanneu.

Ligue Pro A, završnica

četvrtfinale

Cholet68:59Poitiers
Le Mans Sarthe76:62Paris Levallois
Gravelines Dunkerque84:82SLUC Nancy
Chorale Roanne87:82Entante Orleans
Paris Levallois70:80Le Mans Sarthe
Poitiers82:89Cholet
Entante Orleans65:55Chorale Roanne
SLUC Nancy58:74Gravelines Dunkerque
Chorale Roanne78:71Entante Orleans

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!